Αττική: Πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε άστεγους

Αττική: Πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε άστεγους

Σε εφαρμογή τέθηκε την Πέμπτη 5/5 το πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, σε εννέα δήμους της Αττικής, όπως προβλέπει η προγραμματική σύμβαση του υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα, το οποίο σύντομα θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους δήμου, θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο δόσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 11.000 δικαιούχων ομάδων, με τη διανομή πακέτων τροφίμων σε έξι κατηγορίες δικαιούχων ανά συμβαλλόμενο δήμο.

Η πρώτη φάση αφορά τους δήμους: Ζωγράφου, Βύρωνα, Ασπρόπυργου, Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνος, Φυλής, αρχής γενομένης από τους δήμους Γαλατσίου και Μεγαρέων. Συνολικά θα διανεμηθούν 5.985 πακέτα τροφίμων, τα οποία αφορούν σε 1.549 ομάδες δικαιούχων του δήμου Φυλής, 206 ομάδες του δήμου Μεγαρέων, 836 ομάδες δικαιούχων του δήμου Λαυρεωτικής, 314 ομάδες του δήμου Γαλατσίου, 477 ομάδες του δήμου Ζωγράφου, 627 ομάδες του δήμου Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνος, 579 ομάδες του δήμου Αχαρνών, 579 ομάδες του δήμου Ασπρόπυργου, και 818 ομάδες του δήμου Βύρωνα.

Τον συντονισμό του προγράμματος έχει το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας. Σε δηλώσεις της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Θανοπούλου τόνισε: «Η οικονομική και κατ’ επέκταση ανθρωπιστική κρίση, συνεχίζει να πλήττει ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού. Πολλοί συμπολίτες μας βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχιας. Σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί προσφέροντας, κατ’ ελάχιστον, είδη πρώτης ανάγκης στους πληττόμενους συνανθρώπους μας, με όρους αξιοπρέπειας. Ο τελικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και η κοινωνική και εργασιακή ένταξη των συμπολιτών μας».