Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Αύξηση σε ποσοστό 6,84% καταγράφεται στην τουριστική κίνηση της Ρόδου το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας». Η αύξηση μεταφράζεται σε περίπου 41.000 περισσότερους τουρίστες.

Από τον απολογισμό που έγινε, προέκυψε ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί της Ρόδου συνολικά 647.295 άτομα έναντι 605.879 πέρσι. Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι χώρες από τις οποίες ήρθαν οι περισσότεροι τουρίστες, είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ρωσία και το Ισραήλ που κατέγραψαν όλες αύξηση.

Ειδικότερα, τα πρωτεία κατέχει η Αγγλία με 122.993 επισκέπτες και ακολουθεί η Γερμανία με 106.175 επισκέπτες και η Σουηδία με 57.949, ενώ η πτωτική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία τη Νορβηγία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Τσεχία, αλλά και τις πρώην ανατολικές χώρες, φαίνεται ότι θα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Σε ανάλογους ρυθμούς αναμένεται να εξελιχθεί η τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ