Με αυξημένη ζήτηση και τιμές υποδέχονται οι αγορές τα πολωνικά μήλα

Και η Ελλάδα μεταξύ των κύριων αγοραστών

Κάνοντας λόγο για τα πολωνικά μήλα στον διεθνή Τύπο, Πολωνοί εξαγωγείς αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα προϊόν που ακριβαίνει βδομάδα με τη βδομάδα, καθώς το ενδιαφέρον των αγορών καταγράφεται έντονο.

Η μικρότερη παραγωγή φέτος, όχι μόνο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται πως ευνοεί το πολωνικό προϊόν, το οποίο χαρακτηρίζεται «περιζήτητο στις αγορές του εξωτερικού», απολαμβάνοντας μάλιστα υψηλή τιμή, ενώ εξαγωγικές εταιρείες της χώρας εκτιμούν περαιτέρω άνοδο τιμών το επόμενο διάστημα. Η ευμετάβλητη οικονομική κατάσταση των αγοραστών δεν επιτρέπει εύκολα προβλέψεις, ωστόσο οι Πολωνοί εξαγωγείς μήλων προσδοκούν ότι θα επέλθει η ηρεμία στις αγορές και θα συνεχιστούν με ασφάλεια οι τρέχουσες πωλήσεις, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες.

Με την ολοκλήρωση των συγκομιδών, τα πολωνικά μήλα έχουν περάσει πλέον στη φάση του εμπορίου. «Φέτος, παρατηρήσαμε μεγαλύτερη ζήτηση για πολωνικά μήλα. Γίνονται ολοένα και πιο αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο, γεγονός που μας κάνει πολύ χαρούμενους. Βλέπουμε ενδιαφέρον από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κολομβία, η Ινδία και το Μπαγκλαντές», υποστήριξε στο freshplaza η Aleksandra Pawlica, υπεύθυνη πωλήσεων της εξαγωγικής εταιρείας Refal.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των κύριων εξαγωγικών αγορών για την εταιρεία εμφανίζονται παραγωγικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ουγγαρία. Η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία αποτελούν επίσης αγορές για το πολωνικό προϊόν, ενώ η εταιρεία δηλώνει την επιθυμία της να ξεκινήσει συνεργασία και με την Κολομβία.