Αυτόνομα ηλιακά οχήματα-ρομπότ υπόσχονται να αλλάξουν την πραγματικότητα στο χωράφι

Με πρότερη εμπειρία στην αγροτική δραστηριότητα, τα ηλεκτρικά οχήματα, τη ρομποτική και τις επενδύσεις αντικτύπου, οι Rich Wurden και Kenny Lee ίδρυσαν την Aigen το 2020 για να συνδέσουν τους αγρότες με πρωτοποριακές τεχνολογίες, να απελευθερώσουν τη γεωργία και να βελτιώσουν την υγεία του ανθρώπου και του πλανήτη.

Σήμερα, η startup γεωργικής τεχνολογίας με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ έχει λανσάρει μια πρωτοποριακή, αυτόνομη, επεκτάσιμη πλατφόρμα ρομποτικής, που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ηλιακή και αιολική ενέργεια, αποσπώντας την υποστήριξη των New Enterprise Associates, Bessemer Venture Partners, Cleveland Avenue, ReGen VC, Global Founders Capital, Industrious Ventures , E2JDJ και AgFunder.

Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (AI), η υπηρεσία Aigen Element μειώνει τη χρήση ορυκτών καυσίμων, ενώ παρέχει επίσης στους αγρότες ανεκτίμητες γνώσεις πεδίου σε πραγματικό χρόνο, αυξημένη εξοικονόμηση χρόνου και μειωμένο κόστος. Αποτελεί τη βάση για έξυπνα αυτόνομα ηλιακά οχήματα-ρομπότ που μπορούν να πλοηγούνται, να καταπολεμούν τα ζιζάνια και να αναλύουν τις καλλιέργειες σε σειρά χωρίς χρήση χημικών ή πετρελαίου κίνησης.

Κάθε πτυχή των ρομπότ Aigen Element έχει κατασκευαστεί για μέγιστη απόδοση στο αγρόκτημα. Το ελαφρύ σασί και το ηλιακό πάνελ, σε συνδυασμό με τους αναγεννητικούς κινητήρες και τη στιβαρή ανάρτηση, επιτρέπουν στα οχήματα να πλοηγούνται αποτελεσματικά και να ξεχορταριάζουν τις καλλιέργειες σε σειρά για έως και 14 ώρες την ημέρα σε σχεδόν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τα οχήματα, τα οποία προσφέρονται ως υπηρεσία, μειώνουν τον φόρτο εργασίας των αγροτών και την εξάρτησή τους από ορυκτά καύσιμα, ενώ αυξάνουν την υγεία των καλλιεργειών και του εδάφους τους. Τα οχήματα της Aigen μεταδίδουν συνεχώς δεδομένα από το χωράφι και τις καλλιέργειες σε μια εφαρμογή για κινητά που έχει αναπτυχθεί από την ίδια τη startup, προσφέροντας στους αγρότες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. «Η Aigen ιδρύθηκε πάνω στο σκεπτικό ότι θα πρέπει να υπάρχει μια εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των τροφίμων μας.

Συνεργαζόμαστε στενά με αγρότες, όπως η οικογένειά μου στη Μινεσότα, για να αναπτύξουμε μια ηλιακή, υπερσύγχρονη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που καθιστά τη γεωργία ακριβείας επεκτάσιμη», δηλώνει ο Wurden, συνιδρυτής και επικεφαλής Τεχνολογίας (CTO) στην Aigen. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτά τα εργαλεία με την εισαγωγή του Aigen Element».

Η υπηρεσία Aigen Element θα κάνει το ντεμπούτο της σε περισσότερα από 80.000 στρέμματα αγροτικής γης των ΗΠΑ το 2024.