Αυτοψία ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες που επλήγησαν από το χαλάζι στο Αμύνταιο

Αυτοψία στα αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Βεγόρας, Μανιακίου, Αντιγόνου και Αγίου Παντελεήμονα, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση πραγματοποιήσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την προϊσταμένη Ελένη Κατόγλου, παρουσία του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνίαδη, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Μακεδονίας Θωμά Μάνο, του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και αντιδήμαρχων του δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές που προξένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και το χαλάζι στις αγροτικές καλλιέργειες, με τον ίδιο να τονίζει στους παραγωγούς ότι “από την πρώτη στιγμή που έπληξε η θεομηνία την περιοχή, επικοινώνησα άμεσα με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ από τους οποίους υπήρξε άμεση κινητοποίηση προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής. Δεσμεύομαι ότι θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών από τα αρμόδια όργανα και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες”.

Επιπλέον αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Αμύνταιο, στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΑ την Πέμπτη 09 Ιουνίου στις 10:00π.μ, με τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής και ομάδες παραγωγών που επλήγησαν από την θεομηνία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης. Παράλληλα την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο κ. Αντωνιάδης, όπως ανέφερε, θα επισκεφτεί το Περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, όπου και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την διεύθυνση για να υπάρχει συντονισμός ενεργειών με σκοπό την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Πηγή: ertnews.gr