Η BASF παίρνει την καλλιέργεια του βαμβακιού στα χέρια της

Τα τμήματα φυτοπροστασίας και σπόρων του Τομέα Agricultural Solutions της BASF παρουσίασαν από κοινού τη νέα εποχή της εταιρείας στην καλλιέργεια του βαμβακιού

Η BASF παίρνει την καλλιέργεια του βαμβακιού στα χέρια της
-Διαφήμιση-

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην κατάμεστη αίθουσα του The Met Hotel, εκδήλωση με θέμα: Η BASF είναι αξία στο βαμβάκι. Οι εκπρόσωποι της BASF Ελλάς παρουσίασαν τη νέα εποχή της εταιρίας στην καλλιέργεια του βαμβακιού και μίλησαν για τη Νέα δομή, τις Νέες ολοκληρωμένες λύσεις και τη Νέα  κοινή εποχή που ξεκινά.

«Η BASF, με την πρόσφατη εξαγορά μεγάλου εύρους δραστηριοτήτων από τη Bayer καλωσόρισε στο δυναμικό της και μια πολύ έμπειρη ομάδα εργαζομένων στον τομέα των Σπόρων, δήλωσε ο κος Σπύρος Γεωργίου, Business Manager της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και  πρόσθεσε στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο του τμήματος προϊόντων φυτοπροστασίας μια εξαιρετική γκάμα προϊόντων σπόρων, με τις επωνυμίες FiberMax® & Stoneville®.

Με την νέα οργάνωση, η BASF παίρνει το βαμβάκι στα χέρια της και αναλαμβάνει ακόμη πιο σημαντικό και συντονιστικό ρόλο για την αγορά του βαμβακιού. Ο συνδυασμός προϊόντων φυτοπροστασίας και σπόρων καθιστούν πλέον τη ΒASF Ελλάς τον ηγέτη του βαμβακιού.

Ο Θανάσης Τσούτσας, Διευθυντής του Τμήματος Σπόρων της BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. συμπλήρωσε «Η BASF είναι αξία στο βαμβάκι! Είναι αξία γιατί πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια έχει πολλές προοπτικές και μέλλον στην Ελλάδα και γιατί προσεγγίζουμε ολιστικά την καλλιέργεια, δίνοντας λύσεις από την αρχή ως το τέλος της καλλιέργειας .Η Ελλάδα με την πολύχρονη και εξειδικευμένη τεχνογνωσία της, θα αποτελέσει το κέντρο ανάπτυξης και διανομής ποικιλιών βαμβακιού για την περιοχή της  Μεσογείου και Ευρασίας. Με τα δύο πασίγνωστα ονόματα FiberMax® & Stoneville®, φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα δυναμική στην καλλιέργεια.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι εσείς εμπιστεύεστε τις ποικιλίες FiberMax® & Stoneville® γιατί πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας ίνας παραγωγής, απόδοσης και πρωιμότητας. Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πιο σημαντικές χώρες στον κόσμο στην εξαγωγή βαμβακιού και η νούμερο ένα χώρα στην Ευρώπη στην παραγωγή συμβατικών ποικιλιών βαμβακιού υψηλής ποιότητας που είναι περιζήτητες στις αγορές του εξωτερικού. Μην ξεχνάμε επίσης ότι το βαμβάκι είναι στο top 10 εξαγώγιμων προϊόντων της Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της καλλιέργειας για την εθνική οικονομία.»

Για το πρόγραμμα Παραγωγής Βαμβακιού με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές, με την ονομασία Certified Sustainable FiberMax – CSF, μας μίλησε η Σοφία Ζιώγα Υπεύθυνη Ποιότητας, Registration & Marketing της BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.  «Το πρόγραμμα θα διανύσει φέτος την πέμπτη χρονιά εφαρμογής του, έχοντας διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια. Το CSF προωθεί την παραγωγή ποιοτικού βαμβακιού με βιώσιμο τρόπο, γεγονός που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών, ενώ προσφέρει προστιθέμενη αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους της αλυσίδας αξίας του βαμβακιού».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Δρ. Μαριάννα Βρεττού-Schultes, Διευθύντρια Marketing της BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. δήλωσε «Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών και να εστιάζουμε στις εξειδικευμένες ανάγκες του Έλληνα βαμβακοπαραγωγού. Συνεργαζόμαστε στενά με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, με κοινό στόχο την αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση της ποιότητας του Ελληνικού βαμβακιού.

Προσφέρουμε αξία σε όλο τον κλάδο από τον σποροπαραγωγό, τον βαμβακοπαραγωγό, τον εκκοκιστή, τον γεωπόνο, τον νηματουργό έως τον κλωστοϋφαντουργό και τον σχεδιαστή μόδας! Προσφέρουμε αυτή την αξία σε όλη την αλυσίδα γιατί διαθέτουμε τις κορυφαίες ποικιλίες βαμβακιού, επενδύουμε στην έρευνα και ανάπτυξη νέου γενετικού υλικού, έχουμε ισχυρό χαρτοφυλάκιο φυτοπροστατευτικών προϊόντων και μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων».

-Διαφήμιση-