Αυτό το άρθρο είναι 13 μηνών

Βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς στην Κυνουρία

23.05.2023
1' διάβασμα
viologiki-antimetopisi-tis-sfikas-tis-kastanias-stin-kynouria-91728

Για 4η χρονιά, συνεχίζεται η βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς, σε περιοχές του δήμου της Βόρειας Κυνουρίας. Ο δήμος εγκαθιστά το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis, σε διάφορες ορεινές περιοχές.

Τη διαδικασία εξαπόλυσης, πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Παναγιώτης Καμπουρολιάς, σε επικοινωνία με τους κατά τόπους προέδρους.

Το κάστανο, είναι μία σημαντική καλλιέργεια για τους παραγωγούς του ορεινού όγκου της Κυνουρίας και για το λόγο αυτό, ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, προσπαθεί να σταθεί δίπλα σ’ αυτούς.

Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, γνωστοποιεί, ότι, για να έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμα αυτό, θα πρέπει να μην εμποδιστεί η εγκατάσταση του παρασιτωειδούς στους καστανώνες.

Θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

  • Μέχρι τέλη Ιουνίου να μην γίνει ψεκασμός με εντομοκτόνα στους καστανεώνες.
  • Για τα επόμενα δύο χρόνια, δεν πρέπει να καταστραφούν οι κηκίδες, μέσα στις οποίες έχει γεννήσει το παρασιτοειδές. Ακόμα και εάν τα δέντρα κλαδευτούν, θα πρέπει οι παραγωγοί να αφήσουν τους κομμένους βλαστούς με τις κηκίδες, στην άκρη του χωραφιού τους και το επόμενο καλοκαίρι, μπορούν να τους καταστρέψουν.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: