Μπόλαρης: «Προτεραιότητά μας η αλλαγή κατεύθυνσης του πρωτογενούς τομέα»

Μπόλαρης: «Προτεραιότητά μας η αλλαγή κατεύθυνσης του πρωτογενούς τομέα»
-Διαφήμιση-

Σε συνεταιρισμούς, παραγωγικές μονάδες και οινοποιεία του νομού Ημαθίας περιόδευσε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης ενώ επισκέφθηκε και το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ.

Ο υπουργός είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με νέους αγρότες και μυδοκαλλιεργητές τους οποίους, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρήκε πλήρως ενημερωμένους, ενώ του κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε στέρεα βάση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι «σαφέστατα και η κυβέρνηση επιθυμεί την τάχιστη και μέγιστη απορρόφηση πόρων, μέσω της προκήρυξης των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά πρώτα αξιολογούμε τις ανάγκες, τις ιεραρχούμε και έτσι στοχευμένα διαθέτουμε τους πόρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό».
Τόνισε, ότι η μεγάλη πρόκληση στον αγροδιατροφικό τομέα, «για το καλό της πατρίδας, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας, είναι η αλλαγή κατεύθυνσης που ακολουθούνταν επί σειρά χρόνων στον πρωτογενή τομέα». Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, ποιότητα, καινοτομία, επωνυμία και εξωστρέφεια, αποτελούν τα συστατικά εκείνα που θα αναδείξουν την υψηλή προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και θα τα τοποθετήσουν στα πιο «απαιτητικά ράφια όλου του κόσμου».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας. «Η ΕΒΖ ξεπέρασε το σοκ, πατάει στα πόδια της και έχει πλέον τεράστιες προοπτικές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το 2017 η βιομηχανία θα βγει μπροστά δυναμικά».

Επισήμανε, ακόμα, ότι βασικός στόχος για τη διοίκηση της βιομηχανίας, αλλά και για την κυβέρνηση, επίσης, αποτελεί η επανάκτηση της εμπιστοσύνης με τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας.

-Διαφήμιση-