Βόρεια Εύβοια: Υποστήριξη της μεταποίησης γεωργικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων

Να υποστηρίξει τη δημιουργία μεταποιημένων προϊόντων τροφίμων στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έχει ως σκοπό το πρόγραμμα «Αγροανέλιξη-Βόρεια Εύβοια» του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά». Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Μετά από τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που θα συγκεντρωθούν, δέκα παραγωγοί-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι θα επιλεγούν για να συμμετέχουν σε ένα κλειστό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο θα περιλαμβάνει:

✱ Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους τομείς της ανάπτυξης προϊόντων τροφίμων, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των εξαγωγών.

✱ Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα.

✱ Επιδότηση ανά συμμετέχοντα. Το ποσό της επιδότησης δύναται να φτάσει έως και τα 5.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα, συνδέεται με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στην περιοχή, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ActionAid για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.