Βρετανοί γευσιγνώστες κρασιών στη Φθιώτιδα

Ενθουσιασμένους άφησε Βρετανούς γευσιγνώστες κρασιού η επίσκεψή τους σε 18 οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας. Με σημείο αναφοράς την ελληνική κουζίνα και την τοπική γαστρονομία, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα κρασιά της ρουμελιώτικης γης και να τα αξιολογήσουν.

Οι Βρετανοί wine experts βρέθηκαν σε περιοχές προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης της περιφέρειας και μίλησαν με οινοποιούς και ειδικούς του χώρου. Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία οινοποιών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ως στόχο έχει την προώθηση και προβολή του κρασιού σε Τρίτες χώρες στις οποίες εντάσσεται και η Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Κώστα Αποστολόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, «γίνεται μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι τοπικές ποικιλίες κρασιών στις διεθνείς αγορές.

Η παρουσία ειδικών στο κρασί έχει στόχο την προβολή της ταυτότητάς μας στο εξωτερικό, ώστε τα προϊόντα της ρουμελιώτικης γης να αναδειχθούν στις αγορές με προστιθέμενη αξία».

Παράλληλα, η περιφέρεια, προσπαθώντας να συνδέσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, έχει στοχεύσει σε μία σειρά άλλων δράσεων, ώστε και άλλα αγροτικά προϊόντα που παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον να αναδειχθούν μέσα από σύγχρονες πρακτικές προώθησης και προβολής.