Με γεμάτο χαρτοφυλάκιο έρχεται στην Ελλάδα η Corteva

-Διαφήμιση-
Ηγετικό μερίδιο στην εγχώρια αγορά σπόρων και φυτοπροστατευτικών με όπλα της το πλήρες portofolio προϊόντων, καθώς και την τεχνογνωσία που κληρονομεί από τις Dow Agrosciences, DuPont Crop Protection και DuPont Pioneer, διεκδικεί με το «καλημέρα» η Corteva Αgriscience.

Η εταιρεία που γεννήθηκε από τη συγχώνευση των τριών προαναφερθέντων διεθνών κολοσσών των αγροεφοδίων, συστήνεται πλέον και στους Έλληνες παραγωγούς μέσω της θυγατρικής της η οποία, αξίζει να σημειωθεί, πέραν της χώρας μας, θα έχει υπό την ευθύνη της τόσο την Κύπρο όσο και το Ισραήλ.

«Κομβικής σημασίας η παρουσία μας στην Ελλάδα»

Ένα πρώτο δείγμα γραφής των στόχων και του σχεδιασμού της Corteva Agriscience έδωσε στο πλαίσιο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα ο Γεράσιμος Νικολόπουλος, Country Sales Manager της εταιρείας και για τις τρεις χώρες. Το έμπειρο στέλεχος που έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική διαδρομή στο χώρο των εισροών, τόνισε ότι «η παρουσία της Corteva Agriscience στον ελληνικό γεωργικό κλάδο αποτελεί ένα γεγονός κομβικής σημασίας για τους Έλληνες αγρότες και γενικότερα τους επαγγελματίες της γεωργίας καθώς εγγυάται την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους και τη βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων, προς όφελος των καταναλωτών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και αφουγκραζόμενη τις διεθνείς τάσεις, «να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πρόοδο και την ανάπτυξη στους Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι αποτελούν έναν ισχυρό κρίκο στην οικονομία της χώρας».

corteva-gerasimos-nikolakopoulos
Ο Γεράσιμος Νικολόπουλος, Country Sales Manager της Corteva

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι το υπάρχον χαρτοφυλάκο προϊόντων θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέους κωδικούς μυκητοκτόνων και εντομοκτόνων ενώ, απαντώντας σε ερώτηση της «ΥΧ», αποκάλυψε ότι είναι άκρως ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του ολοκληρωμένου συστήματος παραγωγής πιστοποιημένου βάμβακος «Go Cotton» στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Corteva Agriscience έχει έναν κύκλο εργασιών 14,3 δισ. δολαρίων (στοιχεία 2017), ενώ το portfolio των προϊόντων της είναι «μοιρασμένο» 50-50 μεταξύ πολλαπλασιαστικού υλικού και φυτοπροστατευτικών.

Από την πλευρά του, ο Paolo Barbieri, Business Director της εταιρείας για την Νότια Ευρώπη, δήλωσε ότι η Corteva Αgriscience, ανταποκρινόμενη στη διεθνή αύξηση της ζήτησης για τροφή και δεσμευόμενη από τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, «αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία και παρέχει πρωτοποριακές και καινοτόμες λύσεις αποτελώντας μία διαχρονική και ασφαλή επιλογή για τον κάθε παραγωγό».

Η παλέτα των ψηφιακών λύσεων

Ο κ. Νικολόπουλος έκανε ειδική αναφορά έκανε και στις εξελιγμένες υπηρεσίες ψηφιακών λύσεων που διαθέτει η μητρική και οι οποίες σταδιακά θα προωθηθούν στην ελληνική αγορά. Στο πεδίο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Σεπτέμβριο του 2017, η Corteva προχώρησε σε μια σημαντική εξαγορά, εντάσσοντας στο άρμα της την Granular, εταιρεία της Silicon Valley, η οποία διαθέτει κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης αγρού. Μαζί με την Granular, η Corteva απέκτησε και την AcreValue, που παρέχει ψηφιακή τεχνολογία εκτίμησης της αξίας της γεωργικής γης, βοηθώντας έτσι και στις ψηφιακές αγοραπωλησίες αγροτικών εκτάσεων. Η τρίτη ψηφιακή πλατφόρμα στη «φαρέτρα» της Corteva είναι η Encirca, η οποία παρέχει προχωρημένο λογισμικό αγρονομικών αναλύσεων.

-Διαφήμιση-