Δ. Ελλάδα: Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα

Ένα νέο έργο, το οποίο συνδυάζει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα και εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης στην Δυτική Ελλάδα, θα υλοποιήσει το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης.

Δ. Ελλάδα: Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Πρόκειται για το διαπεριφερειακό οικοσύστημα καινοτομίας για την ωρίμανση και ενσωμάτωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα, το οποίο εντάσσεται στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Balkan Med» (INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020).

Στόχος, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η ανάπτυξη ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και η αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής για τους καινοτόμους επιχειρηματίες.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Συντονιστής έχει οριστεί το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης, ενώ συμμετέχουν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Τιράνων και το πανεπιστήμιο των Τιράνων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για όλους τους εταίρους φθάνει τα 999.964 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του περιφερειακού ταμείου ανάπτυξης, Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε σχετικά:

«Επενδύουμε σε δράσεις που υπηρετούν τη στρατηγική της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά και με άλλες δράσεις που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα