Δεκάδες νεκροί εν μέσω ιστορικού καύσωνα στον Καναδά

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι πέθαναν από την Παρασκευή έως σήμερα στον Καναδά καταγράφοντας μια απότομη αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας, που συνδέεται με τον καύσωνα, ο οποίος πλήττει το δυτικό τμήμα της ηπείρου, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

 

«Χθες, οι αξιωματικοί μας απάντησαν σε 15 κλήσεις περιστατικών αιφνίδιων θανάτων. Σήμερα, μέχρι στιγμής, έχουμε ανταποκριθεί σε 19 άλλες κλήσεις», ανέφερε στο Τwitter η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) του Μπέρναμπι, προάστιο του Βανκούβερ.

«Αν και η έρευνα συνεχίζεται, πιστεύουμε ότι ο καύσωνας συνέβαλε στην πλειονότητα των θανάτων», τόνισε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικιωμένοι.

«Είμαι αστυνομικός 15 χρόνια και δεν έχω βιώσει ποτέ την ένταση τόσων ξαφνικών θανάτων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε ο Στιβ Άντισον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βανκούβερ, στο BBC.

Όπως σημειώνεται στο BBC, το πρόβλημα εντείνεται καθώς σε πολλά σπίτια σε μερικές πόλεις δεν υπάρχουν κλιματιστικά με αποτέλεσμα ο καύσωνας να είναι φονικός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: ThePressProject.gr