Δέλτα Αξιού: 7η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών

Δέλτα Αξιού: 7η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 7η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου, απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Οι καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν σε τρία διαφορετικά σημεία της πολύτιμης προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού με τη συμμετοχή ομάδων, συλλόγων, σχολείων, και με τη στήριξη των τοπικών δήμων!

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Κάθε χρόνο, δεκάδες εθελοντές συμμετέχουν στους καθαρισμούς απαλλάσσοντας την προστατευόμενη περιοχή από ανεπιθύμητα σκουπίδια και πλαστικά, ενώ την ίδια στιγμή έχουν την ευκαιρία να νιώσουν την χαρά της προσφοράς και να γνωρίσουν το πανέμορφο υγροτοπικό οικοσύστημα του Δέλτα Αξιού. Τα έξι προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκαεννέα εκδηλώσεις καθαρισμών σε διαφορετικά σημεία του Εθνικού Πάρκου και με τη συμμετοχή περίπου 3.200 εθελοντών.

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν φέτος ως εξής:

  • 2 Απριλίου, στις εκβολές του ποταμού Λουδία, με σημείο εκκίνησης το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
  • 9 Απριλίου, στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού στο Ανατολικό, με σημείο εκκίνησης τη νέα γέφυρα Ανατολικού-Βραχιάς.
  • 7 Μαΐου, στην παραλία των Αλυκών Κίτρους, με σημείο εκκίνησης στην παραλία μπροστά από την εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.

Οι καθαρισμοί ξεκινούν στις 10 το πρωί. Για τους καθαρισμούς στις 2 και στις 9 Απριλίου θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη με την ευγενική χορηγία του ΟΑΣΘ.  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές