Τσίπρας: Δεν επιβαρύνει το 90% των αγροτών το ασφαλιστικό

Τσίπρας: Δεν επιβαρύνει το 90% των αγροτών το ασφαλιστικό
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ιδιαίτερη αναφορά στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των αγροτών τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 6 Μαϊου.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νέου ασφαλιστικού επιμένοντας ότι πάνω από το 90% των αγροτών δεν θα επιβαρυνθεί ενώ σημείωσε ότι «ο ηλικιωμένος αγρότης δεν θα είναι πολίτης β’ κατηγορίας», καθώς θα εξασφαλίζει την εθνική σύνταξη.

-Διαφήμιση-

Απαντώντας στην κριτική περί «αιφνιδιασμού», έκανε λόγο για θράσος, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια άλλη μεταρρύθμιση, η οποία να συζητήθηκε τόσο πολύ, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της στις αρχές του έτους. Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε διάλογο με όλους τους φορείς και σεβάστηκε τις κινητοποιήσεις, κάνοντας διορθώσεις στο μέτρο του δυνατού.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι, μέσω του νομοσχεδίου, προστατεύονται οι νέοι και οι άνεργοι, ενώ επέρριψε ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις για τον «εκτροχιασμό» του ασφαλιστικού, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στο PSI. Πάντως, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η μεταρρύθμιση «δεν είναι για όλους ευνοϊκή», διευκρινίζοντας ότι οι επιβαρύνσεις θα είναι για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα. «Δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε μία μεταρρύθμιση που συνδυάζει βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚυπονόμευαν τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «έφτασαν το ασφαλιστικό στο χείλος του γκρεμού».

Εκτοξεύοντας «βέλη» κατά της Ν.Δ., επεσήμανε ότι κατέθετε παρόμοιες προτάσεις με τους δανειστές. «Έχει επιλέξει το στρατόπεδο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Δικαίωμά της, αλλά κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε ώστε αυτή η πολιτική να ηττηθεί», είπε ο Πρωθυπουργός. Εν συνεχεία, έκανε λόγο για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, ωστόσο αναφέρθηκε και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ε.Ε., φέροντας ως παράδειγμα την Αυστρία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο φορολογικό, τονίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση. Ανέφερε ότι στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους το 61% των φορολογουμένων θα πληρώσει μικρότερο φόρο και υποστήριξε ότι οι φορολογούμενοι σε ποσοστό έως 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ανέφερε πως το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο, ενώ τόνισε πως ενώ το 71% των φορολογουμένων με μικτό εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει μικρότερο φόρο.

Ο κ. Τσίπρας εκτόξευσε «βέλη» κατά μερίδας του Τύπου και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «βομβαρδίζουν» με «μύθους» τους πολίτες. Ως «πρώτο μύθο» περιέγραψε τις αναφορές βάσει των οποίων «η διαπραγμάτευση κατέστρεψε τη χώρα και την οικονομία». Υποστήριξε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. «Πετύχαμε υπεραπόδοση της τάξης 1% από το στόχο του – 0,25%,δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,7%, που επιβεβαιώθηκε από τη Eurostat», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Μύθος Δεύτερος: “Οι εκλογές του 2015 διέκοψαν το success story Σαμαρά”. Για ποιο success story μιλάμε; Για αυτό που έφερε την ελληνική οικονομία 1,5% έξω από το στόχο του 2014. Αλήθεια ποιο «success story» θα γραφόταν το 2016, το 2017 και το 18 όταν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα ήταν στο 4,5%;», διερωτήθηκε εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μύθος Τρίτος: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτίναξε την ανεργία”. Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό. Συνιστά προφανές ψεύδος. Οι δείκτες της ανεργίας είναι μειωμένοι σχεδόν 1,5% επί των ημερών μας – γεγονός για το οποίο δεν πανηγυρίζουμε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και για «τέταρτο μύθο», σημειώνοντας ότι «η Ν.Δ. ισχυριζόταν το καλοκαίρι ότι η διαπραγμάτευση θα επέφερε ύφεση ύψους 7%». «Δεν θα μπορούσε να διαψευστεί περισσότερο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ύφεση δεν ξεπέρασε το 0,2% ενώ είπε πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του 2016. Επιπλέον, υποστήριξε ότι 2015 «για πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια δεν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις», ενώ τόνισε ότι οι 100 δόσεις έδωσαν ανάσα σε νοικοκυριά – επιχειρήσεις.

Πυρά κατά της ΝΔ

Εκτοξεύοντας εκ νέου «πυρά» κατά της Ν.Δ., της καταλόγισε ότι βρίσκεται σε σύγχυση, ενώ στράφηκε και κατά του προέδρου της Ν.Δ., κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί «ακραίες» θέσεις του ΔΝΤ. «Ο κ. Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών που χρωστάνε δάνεια και είναι υπόδικοι», είπε ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, χαρακτήρισε «θεσμικό και πολιτικό ατόπημα ολκής» τις αναφορές στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, έκανε λόγο για ένα «ιδιότυπο σύνδρομο της Στοκχόλμης» και «φερέφωνα της Ν.Δ.», την ώρα που, όπως είπε, «η πολιτική οικογένεια στην οποία υποτίθεται πως ανήκουν στην Ευρώπη, έχει αλλάξει ρότα».

«Στη μεγάλη μάχη θα είμαστε μόνοι. Απέναντι στα νέα των χρεοκοπημένων καναλιών, στα πρωτοσέλιδα της αντιδραστικής προπαγάνδας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε «τιμή και παράσημο τόσα πολλά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντί μας». «Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Πρωθυπουργός και καταλήγοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της.

(Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική)

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki