«Δεν θέλουμε σκιές, εξετάστε τα πάντα», λένε Στουρνάρας, Πικραμμένος, Λυκουρέντζος 

«Δεν θέλουμε σκιές, εξετάστε τα πάντα», λένε Στουρνάρας, Πικραμμένος, Λυκουρέντζος 
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση και να μη μείνουν σκιές ζητούν Στουρνάρας, Πικραμμένος, Λυκουρέντζος, οι οποίοι μίλησαν από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση της εταιρίας “Novartis”, με στόχο την κυριαρχία της στην ελληνική αγορά και την υπερτιμολόγηση φαρμάκων, που κόστισε και στον ΟΓΑ και στις τσέπες των Ελλήνων αγροτών. 
 

Με κόντρα Αθανασίου – Χριστοδουλοπούλου, εν μέσω διαμαρτυριών του Άδωνη Γεωργιάδη και διαμαρτυρία του κατά του νυν αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται η διαδικασία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα να ζητά συγγνώμη από τη σύζυγό του, για όσα έχει τραβήξει, προκειμένου να πλήξουν τον ίδιο. Ο κ.Στουρνάρας άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία της συζύγου του, είχε ελάχιστη εμπλοκή στη Novartis, η οποία ήταν μια εκ των 100 πελατών της επιχείρησης, με κοντά στο 3%. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ποσά επισημαίνοντας ότι ήταν ελάχιστα απέναντι σε αυτά που καταλογίζονται.

Εξήγησε πως η σύζυγός του είναι βιολόγος και ασχολείται με θέματα υγείας, εδώ και 34 χρόνια, πολύ προτού ο ίδιος γίνει υπουργός ή κεντρικός τραπεζίτης. Ο κ.Στουρνάρας έκανε λόγο για αισχρή συκοφαντία και ζήτησε να μην υπάρξουν σκιές ως προς το πρόσωπό του, ίσα – ίσα να διερευνηθούν όλες οι πτυχές. Υποστήριξε πως η δικογραφία βρίθει ανακριβειών, να τον εμφανίζει σε άλλο πόστο απ΄ αυτό που ήταν, ενώ τόνισε ότι πριν αναλάβει ήταν πάνω από 5 δις ευρώ, η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κοντά στα 2 δις ευρώ. Εμφανώς καταβεβλημένος εμφανίστηκε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος σημειώνοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε συνάντηση με πρόσωπα, όπως ο Φρουζής (αντιπρόεδρος της Νοβάρτις, ο οποίος φέρεται ότι έδωσε τσάντες με χρήματα σε πολιτικά πρόσωπα για να κυριαρχεί η εταιρία στην αγορά). 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους λόγους…», υποστήριξε ο κ.Πικραμμένος γιατί βρίσκεται υπό διερεύνηση, όταν εδώ και 40 χρόνια δεν έχει ακουστεί το όνομά του για δωροδοκία. Έχω υποχρέωση απέναντι στην οικογένεια μου, ανέφερε, για να φύγει οποιαδήποτε σκιά. Τόνισε πως «είχα την ευκαιρία να μετρήσω τους φίλους μου, που έγιναν και περισσότεροι. Κανείς δε διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή». Ζήτησε η υπόθεση να φτάσει ως το τέλος  και να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία.

“Ακατανόμαστο” χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας, αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης για τη Νέα Δημοκρατία, διότι δεν κατονομάστηκε ώστε να είναι μαζί με τους άλλους δέκα υπό διερεύνηση,ενώ νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κι όλες τις πρωτοβουλίες για claw back και rebate (εκπτώσεις φαρμακευτικής δαπάνης) δεν τις είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν αντιπολίτευση. 

“Διακατέχομαι από αισθήματα οργής και αγανάκτησης”, ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και σημείωσε ότι επέλεξε να είναι στη Βουλή, για να δηλώσει ότι δεν τον αφορούν νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής. “Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας, για την προστασία της τιμής μου θα φτάσω μέχρι τέλους”, και ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής τονίζοντας ότι υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με ακεραιότητα. “Δεν είχα σχέση με οποιοδήποτε στέλεχος από την αγορά φαρμάκου”. “Υπήρξαν περιπτώσεις που αρνήθηκα υπογραφή. Αιφνιδιάζομαι κι εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός μου. Πρόκειται για ευτελή ψευδομαρτυρία και λυπούμαι γι΄ αυτό”, ανέφερε ο κ.Λυκουρέντζος, και τονίζει πως δεν τον εμπλέκει το FBI. 

“Δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα”, είπε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και τόνισε ότι οι λογαριασμοί του είναι στο υποκατάστημα της Τράπεζας που είναι στη Βουλή και να εξεταστούν.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress