«Δεν υπάρχει ζήτημα με τον Λ. Αυγενάκη» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Μαρινάκη, αναφέρθηκαν τα εξής:

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, το αγροτικό ζήτημα άπτεται πολλών διαφορετικών Υπουργείων. Δεν υπάρχει καμία λογική σύγκρουσης με τους αγρότες, όπως το έκανε σαφές και ο πρωθυπουργός και η προσπάθεια θα συνεχιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά Παύλος Μαρινάκης.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι «οι παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών δεν ξεκίνησαν με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Είναι δικαιολογημένη και μία αυξημένη ανησυχία των αγροτών στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει με πράξεις ότι είναι δίπλα σε κοινωνικές ομάδες, μιλάει ακούει, απαντάει στα αιτήματα, πάντα με ρεαλισμό. Δεν γνωρίζω για κάποια συνάντηση, που να είναι προγραμματισμένη. Ικανοποιούμε τα αιτήματα πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια, αυτό που μπορούσαμε το ανακοινώσαμε. Όταν υπάρχει πλεόνασμα προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξάλλου, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο πρωθυπουργός θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της αντιπολίτευσης και δη αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήσει τα τρακτέρ και απαντήσει με σαφήνεια για το ποια είναι η θέση του κόμματος του έναντι των αιτημάτων των αγροτών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο τελευταίος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέβηκε σε τρακτέρ αργότερα ως πρωθυπουργός επέβαλε φόρους στους αγρότες».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για το έαν δρομολογείται η μεταφορά των S 300 στην Ουκρανία, απήντησε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ένα όριο στα fake news ειδικά, όταν έχουμε να κάνουμε με την αμυντική θωράκιση της και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Δεν ισχύει, το διαψεύδω κατηγορηματικά, δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόθεση να διακινδυνευτεί η άμυνα της χώρας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ