Τη Δευτέρα κληρώνει η ΝΔ για τις σφαίρες προς Σαουδάραβες; 

Τη Δευτέρα κληρώνει η ΝΔ για τις σφαίρες προς Σαουδάραβες; 
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα στοιχεία της δικογραφίας για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ήρθε στη Βουλή για να εξετάσει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά εξήγησε πως δεν έχει αποφασιστεί αν θα ζητήσει η ΝΔ σε προανακριτική επιτροπή. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η δικογραφία αφορά μερικές εκατοντάδες σελίδες, κοντά δηλαδή στις 7.000 που αριθμεί και για το σκάνδαλο Νοβάρτις και σημείωσε πως υπάρχουν «σοβαρά στοιχεία από σοβαρούς ανθρώπους». Πρόκειται για τη δικογραφία μεταξύ άλλων, που αφορά στην υπόθεση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οποία το άτομο, που φερόταν ως μεσολαβητής, δεν είχε την επίσημη έγκριση και φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ήδη ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αρθεί η ασυλία του, για να εξεταστεί το θέμα. Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Ν. Παναγιωτόπουλος εξέλαβε ως θετικό γεγονός την κίνηση Καμμένου, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η δικογραφία και σημείωσε ότι το υλικό αυτό δεν αναφέρεται μόνο σε μια μαρτυρία αλλά γενικότερα σε καταθέσεις στρατιωτικών.

Ειδικότερα, η περίπτωση αφορά στην αξιοποίηση 300.000 συνδεδεμένων φυσιγγίων εκρηκτικών τύπου Μ1, διαμετρήματος 105 mm του ΓΕΣ με πώληση ποσότητας πυρομαχικών στις ένοπλες δυνάμεις του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Στο διαβιβαστικό στη Βουλή τίθεται το ερώτηση αν προξενήθηκε ή απειλήθηκε το Δημόσιο με  το αδίκημα της απιστίας,  που υπερβαίνει τα 120 χιλιάδες ευρώ ή αν απειλήθηκε με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ, εξαιτίας της συμφωνίας Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θ΄ αναλάβει το κοινοβουλευτικό βάρος από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαλεύκανση  της υπόθεσης για την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και της έτερης υπόθεσης με την φαρμακευτική εταιρία Novartis.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress