ΔΗΣΥ: Πάρτε μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς 

ΔΗΣΥ: Πάρτε μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς 
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ζητούν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μ’ επικεφαλής το Μιχάλη Τζελέπη, οι οποίοι αναφέρονται στη συνεχιζόμενη μεγάλη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων, με σχετική ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η ελληνική κτηνοτροφία, λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. Υποστηρίζουν πως είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων όλης της χώρας που βρίσκονται σε απόγνωση και διαμαρτύρονται έντονα για την αδυναμία της κυβέρνησης να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να βάλει τέλος στην ασυδοσία των κερδοσκόπων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων, όπως λένε, η συνεχιζόμενη πρακτική εισαγωγής γάλακτος, που βαφτίζεται ελληνικό, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το καθεστώς κατοχύρωσης της φέτας ως ΠΟΠ και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κτηνοτροφίας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Η προστασία της φέτας από την νοθεία και την κερδοσκοπία, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, αποτελούν αιτήματα των κτηνοτρόφων και των κτηνοτροφικών οργανώσεων όλης της χώρας, αιτήματα για τα οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να ενδιαφέρεται», τονίζουν οι βουλευτές. Υπό αυτό το πρίσμα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ρωτά για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, για τιμές, ελληνοποιήσεις, νοθεία. Ρωτά αν έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού κι αν θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης που θα μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή της. Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλευρό των κτηνοτρόφων και για το αγελαδινό γάλα τάχθηκε η ΔΗΣΥ και κατά το συνέδριο των αγελαδοτρόφων της ΕΦΧΕ, δια του Μιχάλη Τζελέπη, ο οποίος ήταν ομιλητής τονίζοντας ότι κι αυτή με τη σειρά της ζητά να μη μειωθούν οι πόροι στη νέα ΚΑΠ και να δοθεί έμφαση στην Κτηνοτροφία. 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress