ΔΗΣΥ/ΠΟΤΑΜΙ: Πρόταση νόμου για την προστασία της α΄κατοικίας από πλειστηριασμούς

Αναβάλλονται οι αυριανοί πλειστηριασμοί στην Αττική
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της α’ κατοικίας και μέτρα στήριξης για τα νησιά, έλαβε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το Ποτάμι, σε ό,τι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας από μαζικούς πλειστηριασμούς.

Η ΔΗΣΥ σημειώνει πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν σε στη διακοπή της προστασίας της πρώτης κατοικίας η οποία είχε διασφαλιστεί συνδυαστικά με τις διατάξεις των νόμων 3869/2010 (Α΄130) και 4224/2013 (Α’ 288).

-Διαφήμιση-

Στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ ζητούν να διασφαλιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας μεταξύ άλλων εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ και εφ΄όσον το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα είναι μικρότερο ή ίσο των 15.000 ευρώ, για τους άγαμους πολίτες και 25.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε ένα από τα 2 πρώτα παιδιά  της οικογένειας και η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ.

Η πρόταση νόμου των ΔΗΣΥ/ΠΟΤΑΜΙ περιλαμβάνει και ευεργετικές διατάξεις για οικογένειες που βαρύνονται με άρθρα υπέρ των ατόμων με αναπηρία άνω του 67% ή συγγενών τους κ.ά. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki