ΔΗΣΥ: Σταματήστε να διώκετε νέους συνεταιριστές για παλιές οφειλές

ΔΗΣΥ: Σταματήστε να διώκετε νέους συνεταιριστές, για παλιές οφειλές

Τροπολογία για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τα νωπά / ευαλλοίωτα προϊόντα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, 3 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας την αναστολή διώξεων νέων διοικήσεων, σε συνεταιρισμούς με παλαιά χρέη.

Στην τροπολογία οι 3 βουλευτές ζητούν μεταξύ άλλων να υπάρξει μέριμνα για τις τωρινές διοικήσεις ώστε να μη διώκονται ποινικά ώσπου να λήξει το καθεστώς εκκαθάρισης  ή πτώχευσης και να αναστέλλονται οι κατασχέσεις εναντίον της περιουσίας τους.  Ζητούν δε αυτό να ισχύσει και για τις ΔΟΥ και για τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

Η τροπολογία αφορά και νέους προέδρους αλλά και μέλη διοικητικών συμβουλίων, που δε φέρουν τα ίδια ευθύνη, αλλά ανέλαβαν χρέη και βρίσκονται σε δεινή κατάσταση να διώκονται για οφειλές προηγούμενων χρήσεων ή ν΄απειλούνται με διοικητικά μέτρα ή ποινικά.

Την τροπολογία αυτή συνυπογράφουν ο τομεάρχης Αγροτικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην υφυπουργός  Γεωργίας και τομεάρχης Οικονομικού, Γιάννης Κουτσούκος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Πάντως, για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί θετικά και είχε ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, να διευθετηθεί  και ο τομεάρχης Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι πρέπει  ν΄ ανασταλούν οι διώξεις κατά συνεταιριστών, προτού μπει ένας συνεταιρισμός πτωχευμένος σε εκκαθάριση.