διαΝΕΟσις: Προτάσεις για νέα Επιχειρηματικά Πάρκα, άρθρο για τις Ενεργειακές Κοινότητες και διαδικτυακή συζήτηση για Νεοφυείς Επιχειρήσεις

Ένα άρθρο με 12 προτάσεις για τα νέα Επιχειρηματικά Πάρκα,  ένα άρθρο για τις Ενεργειακές Κοινότητες και μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την
Καινοτομία και Νεοφυείς Επιχειρήσεις στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/2 στις 18:30 (zoom link) παρουσιάζει η διαΝΕΟσις.

Στο πρώτο, o Μανώλης Μπαλτάς, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Re.De-Plan AE Consultants γράφει για το θεσμικό πλαίσιο των επονομαζόμενων “Επιχειρηματικών Πάρκων” στην Ελλάδα. Το άρθρο αποτελεί απόσπασμα μιας νέας, εκτενούς έρευνας, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί από τη διαΝΕΟσις στους μήνες που ακολουθούν, η οποία περιγράφει ένα νέο “Σχέδιο Δράσης Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων” με συγκεκριμένες δράσεις που καλύπτουν την επόμενη 20ετία. Η μελέτη εκπονήθηκε για λογαριασμό της διαΝΕΟσις από τη συμβουλευτική εταιρεία Re.De-Plan AE. Ο σχεδιασμός και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μελέτης, έλαβε χώρα υπό την επιστημονική εποπτεία και παρακολούθηση της Δρ. Αθηνάς Γιαννακού, Καθηγήτριας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Χωροταξίας του ΑΠΘ.

Στο άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, καταγράφονται συνοπτικά οι 12 προτάσεις της έρευνας για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει την ανάπτυξη, την οργάνωση και τη διαχείριση/λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων στη χώρα μας. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τα επιχειρηματικά πάρκα
Στο δεύτερο άρθρο, η Μηχανικός Στρατηγικής Καινοτομίας, Ενεργειακής Μετάβασης και Υποδομών Τζένη Λειβαδάρου αναλύει τι είναι και πώς λειτουργούν οι “ενεργειακές κοινότητες”, αλλά και το πώς θα μπορούσαν να αναδειχθούν ως ένα από τα εργαλεία προστασίας και ενεργειακής ανεξαρτησίας των σύγχρονων κοινωνιών.

Η ενεργειακή μετάβαση, όπως σημειώνει στο άρθρο, “έχει κόστος που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία νέων υποδομών. Ολοένα και περισσότερες απόψεις εκφράζουν την ανησυχία για τη μετακύλιση του κόστους της ενεργειακής μετάβασης στους τελικούς καταναλωτές. Ένα από τα εργαλεία προστασίας και ενεργειακής ανεξαρτησίας των τοπικών κοινωνιών θα μπορούσαν να αποδειχτούν οι επονομαζόμενες Ενεργειακές Κοινότητες“.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Εξάλλου, η διαΝΕΟσις, με αφορμή τη δημοσίευση δύο σχετικών ερευνών, διοργανώνει μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Στη συζήτηση την έναρξη της οποίας θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος συμμετέχουν οι:

  • Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Αρίστος Δοξιάδης, Αντιπρόεδρος ΕΣΕΤΕΚ, μέλος του Advisory Board διαΝΕΟσις, Partner – Big Pi Ventures
  • Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις
  • Ρούλα Μπαχταλιά, Διευθύντρια & μέλος Συντονιστικής Επιτροπής egg – enter•grow•go | Eurobank, Μέλος ΕΣΕΤΕΚ
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος, MIT Enterprise Forum Greece

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ

Δηλώστε Συμμετοχή