Διεκδικουν τον τίτλο της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης” τα Δωδεκάνησα

Διεκδικουν τον τίτλο της

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019», παρέδωσαν στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου και ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Παπασταματίου.

Μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε, οι προτάσεις παραδόθηκαν σε όλους τους τοπικούς φορείς, για την από κοινού σύνταξη του φακέλου, με ιδέες για δράσεις που θα αναπτυχθούν στην διάρκεια της τριετίας 2017 – 2019, εφόσον η Περιφέρεια κερδίσει τον τίτλο που θα φέρει την γαστρονομία του Αιγαίου στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Η συμβολή του Επιμελητηρίου στην διεκδίκηση του τίτλου είναι καθοριστική, ενώ παράλληλα αποτελεί το επιστέγασμα και την δικαίωση των προσπαθειών που ξεκίνησαν από το 2008, για την ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικού στοιχείου της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Ν. Αιγαίου, παράλληλα με την καθιέρωση του διακριτικού σήματος, που έκτοτε συνοδεύει την αυθεντικότητα και την ποιότητα της αιγαιακής γαστρονομίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Πάππου, ανέφερε πως η ταύτιση του Επιμελητηρίου με την «Κουζίνα του Αιγαίου», το καθιστά όχι μόνο στρατηγικό εταίρο, αλλά και φυσικό σύμμαχο στην διεκδίκηση αυτής της πολύ σημαντικής διάκρισης αναγνώρισης της κουζίνας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στην προνοητικότητα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και προσωπικά του τότε προέδρου του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, να αναδείξει τη γαστρονομία των νησιών ως αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής και τουριστικής τους ταυτότητας, με σκοπό αυτά να γίνουν και γαστρονομικοί προορισμοί για τους επισκέπτες τους, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Παπασταματίου.

Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ευχαρίστησε θερμά τους δύο εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την άμεση και καθοριστική συμβολή τους στην διεκδίκηση του τίτλου της «Γαστρονομικής Περιφέρειας» και τόνισε πως μόνο μέσα από την συνεργασία και την συνένωση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων, μπορεί να γίνει πράξη η εξωστρέφεια, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, που τόση ανάγκη έχουν τα νησιά μας.

Πηγή: ΑΠΕ