Διευκρινίσεις για την ενίσχυση του επιτραπέζιου ροδάκινου

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ «Ενισχύεται εκτάκτως με 3,17 εκατ. ευρώ το επιτραπέζιο ροδάκινο», η «ΥΧ» έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων αναγνωστών – ροδακινοπαραγωγών της χώρας. Κι αυτό, γιατί ερμηνεύτηκε και μεταφέρθηκε διαφορετικά το ρεπορτάζ προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις σύγχυση.  

Προς αποκατάσταση, και με γνώμονα πάντα την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών μας, διευκρινίζουμε τα εξής:

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το ανωτέρω ποσό εγκρίθηκε από τη Κομισιόν, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τα οπωροκηπευτικά στην ΕΕ, και αφορά ειδικότερα στην ενίσχυση του επιτραπέζιου ροδάκινου για τη χώρα μας.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει το ποσό ενίσχυσης, η πληρωμή του οποίου κατευθύνεται προς τις οργανώσεις παραγωγών. Σημειώνεται ότι αφορά τόσο την αξία της πρώτης ύλης όσο και την επεξεργασία, το κόστος συσκευασίας, μεταφοράς κ.ά.  Και συνεπώς δεν πρόκειται για κάποια νέα έκτακτη στρεμματική ενίσχυση.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ παρουσιάζει την ομόφωνη απόφαση – πρόταση των οργανώσεων προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ για αναλογική κατανομή του ποσού, ώστε να γίνει με βάση το τονάζ, όπως αυτό έχει καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια ανά οργάνωση.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress