Δικαίωμα στον αναπτυξιακό και οι εταιρίες που κρατούν βιβλία Β΄ τάξης

Δικαίωμα στον αναπτυξιακό και οι εταιρίες που κρατούν βιβλία Β΄ τάξης

Δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις στο νέο επενδυτικό νομοσχέδιο έχουν κι εταιρίες που κρατούν βιβλία Β΄ τάξης αλλά οφείλουν μόλις ενταχθούν, να ξεκινήσουν τη διαδικασία ένταξης σε βιβλία Γ΄ τάξης, που έχουν επιπλέον επιβάρυνση, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ο αρμόδιος υπουργός κατά την α΄ συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής για το επενδυτικό νομοσχέδιο επανέλαβε ότι ενισχυμένοι βγαίνουν οι τομείς της Πληροφορικής και της Αγροδιατροφής «που παίρνουν τα κατοστάρια».

Απαντώντας στις βολές της Άννας Ασημακοπούλου, τομεάρχη Ανάπτυξης της ΝΔ, περί καθυστερήσεων στην κατάθεση του επενδυτικού νομοσχεδίου, ο κ. Σταθάκης παραδέχτηκε πως υπήρξαν όντως. Υποστήριξε ωστόσο πως το νομοσχέδιο ήταν ήδη έτοιμο από το Γενάρη αλλά έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση και με τους Θεσμούς, ωστόσο έγινε εκτενής συζήτηση και υπήρξε εναρμόνιση και με την κοινοτική νομοθεσία. 

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο αρμόδιος τομεάρχης , από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξήγησε πως δεν απορρίπτονται οι εταιρίες με βιβλία Β΄ Τάξης αλλά εφόσον ενταχθούν  πρέπει να προχωρήσουν σε βιβλία Γ΄ τάξης. 

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η αξιολόγηση θα γίνει από έναν αξιολογητή, ο οποίος θα είναι εξωτερικός συνεργάτης και στη συνέχεια προβλέπεται δευτεροβάθμιος έλεγχος από αρμόδια επιτροπή. Σημείωσε ότι αν μέσα στην κρίση μια εταιρία έχει κέρδη 1 φορά στα 7 χρόνια, μέσα στην κρίση, τότε μπορεί να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Η συζήτηση συνεχίζεται αύριο 7/6, που θα παρουσιαστούν στη Βουλή κι εκπρόσωποι φορέων.

Άννα Στεργίου