Δικτύωση και συνεργασία ο στόχος του Δήμου Χαλκηδόνας από το Interreg Europe

Στη βελτίωση της τοπικής οικονομίας, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας βιομηχανιών που εδρεύουν στην περιοχή, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, παραγωγών, θεσμικών φορέων και αρχών στοχεύει η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Χαλκηδόνας, ως επικεφαλής εταίρος με επιστημονικούς επαγγελματικούς και κρατικούς φορείς άλλων 5 χωρών, για να ενταχθεί στην κοινοτική πρωτοβουλία Interreg Europe.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του δήμου, Βίκυ Εξαδάκτυλου, σκοπός είναι η εξωστρέφεια, καθώς μέσω του προγράμματος επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ιστορικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών, φυσικών και αρχαιολογικών διαδρομών οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Όπως σημείωσε η κυρία Εξαδάκτυλου, στους στόχους είναι και η αναβάθμιση της Γιορτής Κρασιού της Αγχιάλου, που πραγματοποιείται από το 1955, με την ανάπτυξη ενός Φεστιβάλ Οίνου, Αποσταγμάτων και Γαστρονομίας και τη δημιουργία Δρόμων του Κρασιού.

Ανακοίνωσε επίσης τα εγκαίνια, τον Σεπτέμβριο, του Εκθετηρίου Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Κληρονομιάς, το οποίο παρέλαβαν διοικητικά πριν από λίγες ημέρες.