Τι δηλώνει στην «ΥΧ» ο διευθυντής της DG AGRI, Τ. Χανιώτης για τις στρατηγικές «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» και «Bιοποικιλότητα»

Τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα διαμορφωθεί η νέα ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική αναλύει αποκλειστικά στην «ΥΧ» ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής, Τάσος Χανιώτης.

Στην τηλε-συζήτηση που διεξήχθη, ο έμπειρος αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος πρόκειται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αναθεώρηση της ΚΑΠ και στη σύνδεσή της με τις στρατηγικές «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» (F2F) και «Bιοποικιλότητα», εξηγεί τις κατευθύνσεις, τις οποίες θα πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει από εδώ και πέρα, για να βοηθήσει τους παραγωγούς της να προετοιμαστούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος τονίζει, υπάρχουν επιπλέον πόροι στο Σχέδιο Ανάκαμψης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της γεωργίας και της υπαίθρου.

Είναι ευθύνη, όμως, των κρατών-μελών, όπως σημειώνει, να αναλάβουν δράση και να καταρτίσουν τα Στρατηγικά τους Σχέδια σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΥΧ που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5/6 σε περίπτερα, σουπερμάρκετ και ψηφιακά