Δημ. Συμπαράταξη: «Ωσεί παρών ο ΕΛΓΑ με ευθύνη της κυβέρνησης»

Δημ. Συμπαράταξη: «Η κυβέρνηση υπεύθυνη για τις δυσλειτουργίες του ΕΛΓΑ»

Βολές κατά της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις στην εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «με ευθύνη της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες δεν γίνονται από τον Οργανισμό ΕΛΓΑ εκτιμήσεις ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κατέθεσε, συνεχίζει η ανακοίνωση, επανειλημμένα στη Βουλή την πρότασή της προκειμένου να δοθεί λύση και να ξεκινήσουν αμέσως οι εκτιμήσεις των ζημιών δίνοντας τέλος στην αγωνία των αγροτών που ύστερα από την καταστροφή των καλλιεργειών τους, περιμένουν τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Με δεδομένο ότι διαρκώς και περισσότερες αγροτικές καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της χώρας πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα, η κυβέρνηση πρέπει να αφυπνισθεί και να αποδεχθεί την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση έχει οδυνηρές συνέπειες για τους αγρότες», καταλήγει.