Χρ. Δήμας: Δημιουργία μιας πολιτείας καινοτομίας και μείωση της γραφειοκρατίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Χρ. Δήμας: Δημιουργία μιας πολιτείας καινοτομίας και μείωση της γραφειοκρατίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης γύρω από θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, με αφορμή την επίσκεψή του, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του egg, το πρόγραμμα της Eurobank για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπου και περιηγήθηκε.   

Κατά την ομιλία του ο κ. Δήμας επεσήμανε ότι «η δημιουργία μιας πολιτείας καινοτομίας για τη διασύνδεση επιχειρήσεων, start ups και ερευνητικών κέντρων αλλά και η λήψη μιας σειράς αποφάσεων που θα δώσουν κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης». Τόνισε ότι σε όλα τα παραπάνω στοχεύει και το νέο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο μέσα στον Σεπτέμβριο. Επεσήμανε επίσης ότι «σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, είναι οι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι έχουν εξαιρετικές ιδέες».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου ανέφερε ότι «το egg αποτελεί σημείο αναφοράς στο οικοσύστημα, αφού κατάφερε να βοηθήσει πολλούς νέους να μείνουν στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσουν το brain drain, να φτιάξουν βάσεις και να διεκδικήσουν μερίδιο της εγχώριας αγοράς».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Γεώργιος Ζανιάς ανέφερε ότι «υπάρχει ανάγκη γεφύρωσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την επιχειρηματική πράξη»