Δημιουργείται Τουριστικό Κέντρο Κυνηγιού στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Πόλεμο με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησαν οι οικολόγοι. Η ανακοίνωση του περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, για τη δημιουργία Κέντρου Κυνηγιού Στερεάς ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δημιουργείται Τουριστικό Κέντρο Κυνηγιού στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Αντιδρούν οι οικολόγοι της περιοχής με την απόφαση του περιφερειάρχη κ Μπακογιάννη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, που έγινε μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων της Περιφέρειας Στερεάς, ο κυνηγετικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για πολλούς επισκέπτες.

«Στη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν 32 Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 17.000 κυνηγοί. Η περιφέρειά μας διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να την καταστήσουν το κέντρο του κυνηγετικού τουρισμού στη χώρα μας. Με τη συμμετοχή μας στην έκθεση, αλλά και με τον σχεδιασμό που κάνουμε για την προβολή των δυνατοτήτων της Στερεάς Ελλάδας για το κυνήγι, το ψάρεμα και όλες τις δραστηριότητες στη φύση, μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και την οικονομία μας» επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Οι οργανώσεις των οικολόγων, από την πλευρά τους, αντέδρασαν άμεσα. Ο Στέφανος Σταμέλος, μέλος των οικολόγων, δήλωσε στην «ΥΧ»: «Υπογράφουμε και διαδίδουμε! Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Λέμε όχι στις αναχρονιστικές αντιλήψεις που προβάλλουν το κυνήγι ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης της υπαίθρου. Στηρίζουν τα επιχειρήματά τους στο πλήθος των κυνηγών και στη δύναμη των κυνηγετικών συλλόγων. Καλούμε τον περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τη μετατροπή της Στερεάς Ελλάδας σε απέραντο κυνηγότοπο και να σχεδιάσει το μέλλον της περιοχής με βάση τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματά της».

Πέρα από τον πόλεμο των ανακοινώσεων μεταξύ οικολόγων και περιφέρειας, τα προβλήματα του περιβάλλοντος της περιοχής είναι σημαντικά και θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ουσιαστικό διάλογο με ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα