Αν. Δημοσχάκης: Προκήρυξη θέσης καθηγητή Σηροτροφίας στο ΔΠΘ

Αν. Δημοσχάκης: Προκήρυξη θέσης καθηγητή Σηροτροφίας στο ΔΠΘ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την προκήρυξη θέσης καθηγητή Σηροτροφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ και επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Τάσος Δημοσχάκης, ο οποίος κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Γεωργίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Σηροτροφίας εξήγησε πως η περιοχή του κεντρικού Έβρου, όπως είναι το Σουφλί, έχει μακρόχρονη εμπειρία στην  εκτροφή μεταξοσκωλήκων και την καλλιέργεια της μουριάς. Επισημαίνει ότι είναι απαραίτητη η προκήρυξη θέσης καθηγητή στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας και ρωτά, αν θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Δημοκρίτειο ΑΕΙ και αν έχουν σχεδιαστεί ενέργειες, προς αυτήν την κατεύθυνση.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως λέει, είναι μοναδική ευκαιρία ν΄ αναβιώσει αυτή η τέχνη, που ακμάζει διαχρονικά στον Κεντρικό Έβρο, με επίκεντρο το Σουφλί και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας και μέσω των καινοτόμων δράσεων να γίνει ίσως σε Ευρωπαϊκό επίπεδο το σήμα κατατεθέν της περιοχής.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές