Δύο θάνατοι στη Μ. Βρετανία από την επανεμφάνιση του E. Coli σε φύλλα σαλάτας

Δύο θάνατοι στη Μ. Βρετανία από την επανεμφάνιση του E. Coli σε φύλλα σαλάτας

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας (PHE), δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την επανεμφάνιση του βακτηρίου E. Coli. Επιπλέον σύμφωνα με τον Οργανισμό συνολικά σημειώθηκαν 151 κρούσμα και όλα αυτά ύστερα από κατανάλωση σαλάτας.    

Σε δημοσίευμά της η βρετανική ιστοσελίδα, foodmanufacture.co.uk σημειώνει ότι ο οργανισμός υγείας ερευνά τα αίτια αυτής της μαζικής «προσβολή» από E coli και συνιστά σε έναν μικρό αριθμό χονδρεμπόρων να πάψουν να εισάγουν φύλλα ρόκας και να τα χρησιμοποιούν για τις έτοιμες σαλάτες τους.

Όπως τονίζει η δόκτωρ Ίζαμπελ Ολιβερ: «έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάποια συγκεκριμένη εταιρία για την εξάπλωση του μικροβίου αλλά το σίγουρο είναι ότι τόσο τα θύματα όσο και αυτοί που προσβλήθηκαν από το Ε coli είχαν καταναλώσει νωρίτερα έτοιμη σαλάτα με φύλλα ρόκας συγκεκριμένα στη συσκευασία».

Τέλος, πέρα από τους δύο πιστοποιημένους θανάτους 62 ακόμα νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο της χώρας, ενώ από τα 151 κρούσματα, 144 εντοπίζονται στην Αγγλία, έξι στην Ουαλία και ένα στην Σκωτία.