Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκόλλησε ξανά το Ever Given

Το πλοίο «Ever Given», αποκολλήθηκε οριστικά, όπως μας ενημέρωσε ο πλοίαρχος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου που βρίσκεται στη διώρυγα του Σουέζ «Ευχάριστα τα τελευταία νέα που έρχονται από τη διώρυγα του Σουέζ.
 

 Το Ever Given αποκολλήθηκε και ταξιδεύει προς τις λίμνες», η φωνή του Έλληνα καπετάνιου, Συμεών Ντόλλα ακούγεται περισσότερο αισιόδοξη. Μετά την μεσημεριανή απογοήτευση ήρθε η καλή είδηση από τη διώρυγα του Σουέζ: Το γιγαντιαίο πλοίο αποκολλήθηκε και κινείται στο κανάλι με πορεία προς το βορρά.

Ο καπετάνιος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Ithaki Warrior», Συμεών Ντόλλας μας είχε ενημερώσει πριν από τις 12:00 ώρα Ελλάδας, ότι το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε επανέλθει στην αρχική του θέση, δηλαδή στα αβαθή του καναλιού. Τα ρυμουλκά μεγάλης ιπποδύναμης αδυνατούσαν να ξεκολλήσουν το καράβι και οι Αρχές είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του ξανά στην πλημμυρίδα, όπως και έγινε. Η πλημμυρίδα βοήθησε και με την αρωγή των ρυμουλκών το «Ever Given» έβαλε μπρος τις μηχανές και πλώρη προς την ανοιχτή θάλασσα… περίπου. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα οδηγηθεί στην περιοχή στην περιοχή Great Lakes.

Ωστόσο,η κίνηση στη διώρυγα του Σουέζ έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία λεπτά με τον αέρα τελικά δεν ήταν ικανό για να κρατήσει κολλημένο το τεράστια πλοίο στα στενά.

Η προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία και ίσως χρειαστούν εβδομάδες, και πιθανόν μήνες, για να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως ανέφεραν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς κοντέινερ.

Πηγή: ethnos.gr