Δώδεκα τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» εντοπίσθηκαν σε πλοίο στο Ηράκλειο

Δώδεκα τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» εντοπίσθηκαν σε πλοίο στο Ηράκλειο
-Διαφήμιση-

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα χασίς σε μορφή σοκολάτας, που αναμένεται να φτάσουν στους 12 τόνους, βρήκαν τελικά οι άνδρες του λιμενικού στο πλοίο «ΝΟΚΑ», που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι αρχικές έρευνες ήταν άκαρπες, αλλά δεν επιτράπηκε στο πλοίο να αναχωρήσει καθώς δεν ήταν αξιόπλοο. Οι έρευνες όμως συνεχίστηκαν γιατί οι πληροφορίες επέμεναν για τη μεταφορά ναρκωτικών. Χθες το μεσημέρι με χτυπήματα στον πάτο ενός κοντέινερ διαπιστώθηκε ότι ήταν κούφιο, το άνοιξαν και βρήκαν 550 κιλά ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ, οπότε και είχαν βρεθεί πάνω από 10 τόνοι ναρκωτικών και σε άλλα κοντέινερ. Να σημειωθεί ότι το κανονικό φορτίο των 18 κοντέινερ είναι, ρούχα, παπούτσια και απορρυπαντικά.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Το πλοίο είχε φύγει από τη Λατάκεια της Συρίας και είχε προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης, εντοπίστηκε στον Αθερινόλακο όπου είχε προσεγγίσει λόγω του καιρού και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου για έλεγχο καθώς υπήρχαν πληροφορίες για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Παρ’ ότι είχαν χρησιμοποιηθεί δύο σκυλιά του λιμενικού για την ανίχνευση των ναρκωτικών, αυτό δεν έγινε καθώς οι μεταφορείς των ναρκωτικών με την τοποθέτηση των απορρυπαντικών δυσκόλευσαν την όσφρηση των σκυλιών.

Πριν τρεις μέρες το πλοίο κρίθηκε «καθαρό» αλλά δεν του επετράπη ο απόπλους λόγω των προβλημάτων που είχε. Πριν όμως αποκατασταθούν και φύγει οι έρευνες συνεχίστηκαν και τελικά έφεραν αποτέλεσμα.

Το πλοίο «ΝΟΚΑ» που ναυπηγήθηκε το 1978 αγοράστηκε πρόσφατα από μία εταιρεία γενικού εμπορίου με έδρα στην Λατάκεια. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι του για λογαριασμό της νέας ιδιοκτησίας με το πλοίο να είναι σε κακή κατάσταση.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-