Δωρεάν ηλεκτρικές περιφράξεις από τον Φορέα Διαχείρισης Οίτης

Στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της συνύπαρξης της αρκούδας, άλλων ειδών της άγριας πανίδας και του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι θα παραχωρήσει δωρεάν δέκα ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε τοπικούς παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις ορεινές περιοχές της Οίτης και του Καλλίδρομου.

Η δράση αυτή αφορά το χρονικό διάστημα από την παραλαβή μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και με βάση τον δεσμευτικό όρο ιδιωτικού συμφωνητικού χρησιδανείου. Οι συγκεκριμένες ηλεκτροφόρες περιφράξεις αφορούν περισσότερο την προστασία της αγροτικής παραγωγής από αρκούδες της περιοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του φορέα, η ηλεκτροφόρος περίφραξη περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σύστημα κεντρικής μονάδας 9.000 volt, φωτοβολταϊκά πάνελ, μπαταρίες, πασσάλους, σύρματα περίφραξης και διάφορα άλλα εργαλεία. Η εγκατάσταση αυτή έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες της προστασίας της αγροτικής παραγωγής, όπως επίσης και των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να συμμετέχουν μελισσοκόμοι της περιοχής, γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Η παραχώρηση θα γίνει μετά από δημόσια ανοιχτή κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2021 στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Υπάτης.

Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών-περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020».