Δωρίζει 100.000 κοτόπουλα σε αναπτυσσόμενες χώρες ο Μπιλ Γκέιτς

Η πτηνοτροφία μπορεί να βγάλει από τη φτώχια ολόκληρες κοινότητες, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς ο οποίος δώρισε 100.000 πτηνά σε φτωχές οικογένειες του αναπτυσσόμενου κόσμου

Η πτηνοτροφία μπορεί να βγάλει από τη φτώχια ολόκληρες κοινότητες, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς ο οποίος δώρισε 100.000 πτηνά σε φτωχές οικογένειες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κάλεσε, μάλιστα, κι άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Heifer International.

Ένας αγρότης που εκτρέφει 250 δολάρια το χρόνο θα κέρδιζε 1.250 δολάρια, εκτίμησε ο Γκέιτς: «Δεν υπάρχει άλλη επένδυση που αποφέρει το ποσοστό κέρδους της εκτροφής κοτόπουλων» επισήμανε.

Το όριο της φτώχιας όπως υπολογίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα είναι γύρω στα 700 δολάρια το χρόνο.

Τα κοτόπουλα που δωρίζει το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς προορίζονται για 24 αναπτυσσόμενες χώρες, από την Μπουρκίνα Φάσο μέχρι τη Βολιβία.

Στόχος του προγράμματος, ανέφερε ο Γκέιτς, είναι να αυξηθεί το ποσοστό πτηνοτρόφων στην υποσαχάρια Αφρική από το 5% του πληθυσμού σήμερα στο 30%.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Ο Γκέιτς παρουσίασε το πρόγραμμα στον 68ο όροφο ενός νέου κτηρίου στο συγκρότημα του Παγκόσμιου Κέντρο Εμπορίου, ένα μέρος όπου δεν συχνάζουν κότες.

«Τις περάσαμε κρυφά» αστειεύτηκε.