Στους δρόμους οι Θεσσαλοί μελισσοκόμοι, διεκδικώντας την επιβίωσή τους

Σε αγωνιστική τροχιά βρίσκονται οι Θεσσαλοί μελισσοκόμοι, οι οποίοι διεκδικούν γενναία και άμεση στήριξη από την πολιτεία, προκειμένου ο κλάδος να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα με την πανελλαδική διαμαρτυρία των μελισσοκόμων που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 12 συλλόγους της χώρας. Μέσα στον μήνα, θα ακολουθήσει πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα. Στη μηχανοκίνητη πορεία των Φαρσάλων συμμετείχαν περίπου 150 μελισσοκόμοι και 50 οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού και διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις ισάξιες με των άλλων αγροτών, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου κ.ά.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, επίσης, μελισσοκόμοι από τους συλλόγους Έβρου, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λαμίας, Αν. Αττικής, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων και των Φαρσάλων.

Η διοίκηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας παρέλαβε πρόσφατα βοήθεια (1.200 kgr) σε μελισσοτροφή, χορηγία της ERGO HELLAS-BEE FOR PLANET.