Δυναμικό παρών από την Αγιά στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο μηλοπαραγωγών της Αθήνας

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 3μμ, μηλοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αθήνα, γα να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου.  

Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Καραΐσκάκη στις 2.30 μμ και θα ακολουθήσει πορεία στο ΥΠΑΑΤ, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Αγιά την Πέμπτη στις 8 το πρωί .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και αγροτικών συλλόγων της επαρχίας Αγιάς «στη συνάντηση θα τεθεί από την αντιπροσωπεία των αγροτών το πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη αλλά και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια με τρακτέρ που πραγματοποιήθηκαν την 15η Νοεμβρίου σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Η Κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα της αποφασιστικότητας μας, αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που οφείλεται και σε δικές της αποφάσεις και οφείλει να δώσει λύσεις και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε. Η κινητοποίηση στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια αλλά και κλιμάκωση των δράσεων και κινητοποιήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα που χαρακτηρίστηκαν από την μαζική και δυναμική συμμετοχή των αγροτών. Καλούμε τους συναδέλφους  παραγωγούς μήλων, κάστανων, αμυγδάλων, καρυδιών να δώσουν βροντερό παρόν και με την μαζική συμμετοχή τους να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε. Ήδη οι συμμετοχές στην Αγιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αντίστοιχων καθόδων στην Αθήνα, είναι υπερδιπλάσιες, όμως πρέπει όλοι ακόμη πιο αποφασιστικά να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Να μην λείψει κανείς! Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε!»