Δυναμώνει η κυβέρνηση – Φυλλορροεί η Ένωση Κεντρώων

Στις 22 Δεκεμβρίου η ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με την προσχώρηση της ανεξάρτητης βουλευτού, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου ως συνεργαζόμενης στο ΣΥΡΙΖΑ έληξε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια της Βουλής.  Η ψηφοφορία για το  πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έληξε χωρίς προβλήματα και επί της Αρχής το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 154 βουλευτές, από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ενώ  141 βουλευτές το καταψήφισαν, εκ των 295 ψηφισάντων. Πέρασαν και τροποποιημένα άρθρα για τα οποία υπήρξαν προβλήματα ( 182, 208, 211, 214, 380), ενώ έγινε δεκτή και η τροπολογία 1437/230, κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από εδώ και στο εξής ενίσχυσε την κοινοβουλευτική του ομάδα κατά μια έδρα. Επιστολή έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για την προσχώρηση της ενώ έστειλε κι εκείνη επιστολή: «Σας δηλώνω τη βούλησή μου , όπως προσχωρήσω ως συνεργαζόμενη βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.  Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην προσχώρηση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, της βουλευτού Β’ Πειραιά, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου έπαιξαν Βορειοελλαδίτης βουλευτής αλλά και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αμφότεροι γνώριμοι στον αγροτικό χώρο, αλλά και πρώην στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από το περιβάλλον Λεβέντη.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστασιοποίηση της κ.Μεγαλοοικονόμου άρχισε από τον καιρό που η θέση αντιπροέδρου δόθηκε στον γιο της συζύγου του Βασίλη Λεβέντη, Μάριο Γεωργιάδη, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσαρέστησε και άλλα στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν γενικότερα φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ένωση Κεντρώων και ουδείς αποκλείει στο μέλλον να έχουμε και άλλες αποχωρήσεις βουλευτών προς άλλα μεγαλύτερα κόμματα.  

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress