Η ΕΔΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL στο Παρίσι

Δυναμικό παρών σε μία από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών στον
κόσμο, στη SIAL PARIS, θα δώσει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την προώθηση του πρόβειου κρέατος “Meet the Lamb”.

Από τις 21 Οκτωβρίου και για πέντε ημέρες, το ελληνικό πρόβειο κρέας θα βρίσκεται στο
επίκεντρο χιλιάδων κορυφαίων επαγγελματιών παγκοσμίως. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
της ΕΔΟΚ περιλαμβάνει επιδείξεις κοπής κρέατος και “εμπειρίες” γευσιγνωσίας που
αναμένεται να τύχουν θετικής ανταπόκρισης από το κοινό. Η προβολή αυτή αποτελεί ένα
ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου.

Το εντυπωσιακό περίπτερο της ΕΔΟΚ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζει χώρους
υποδοχής και συναντήσεων, αλλά και ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το ψήσιμο του
κρέατος, ούτως ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την εξαιρετική ποιότητα και γεύση του
ελληνικού αρνιού και οι επαγγελματίες να δοκιμάσουν τις νέες κοπές κρέατος. Επίσης, το
περίπτερο είναι εξοπλισμένο με οθόνη στην οποία θα προβάλλονται ενημερωτικά βίντεο,
ενώ θα διανέμονται έντυπα για τους επαγγελματίες.

Έτσι η ΕΔΟΚ με την παρουσία της στις διεθνείς εκθέσεις ενισχύει την αναγνωρισιμότητα
του κλάδου του πρόβειου κρέατος και προσβλέπει στη δημιουργία ενός ευρέως δικτύου
συνεργατών στις αγορές του εξωτερικού.

Η SIAL PARIS φιλοξενείται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte
Exposition Park του Παρισιού και αποτελεί μία από τις μμεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο
τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Η διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει φέτος
περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 109 χώρες και 155.000 εμπορικούς επισκέπτες, το
71% των οποίων είναι διεθνείς αγοραστές από 194 χώρες.

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Meet the Lamb” που υλοποιεί η
ΕΔΟΚ στοχεύει στην ενημέρωση των επαγγελματιών (κτηνοτρόφων, εμπόρων,
μεταποιητών), καταναλωτών και διαμορφωτών κοινής γνώμης σε επιλεγμένες αγορές-
στόχος της ΕΕ, για το πρόβειο κρέας, με σκοπό την αξιοποίηση ενός νέου παραγωγικού
μοντέλου που θα προσδώσει ασφάλεια και δομή στο υφιστάμενο παραγωγικό μοντέλο.