Ευφάνταστο tweet της Κομισιόν για τη φέτα: «Η πιο διάσημη Ελληνίδα ΠΟΠ-σταρ»

«Η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν» τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με ένα ευρηματικό tweet επέλεξε να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δημοσιεύματα για τη φέτα και περί παροχής κινήτρων για έξοδο προβατοτρόφων από το επάγγελμα.

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί “κινήτρων της Κομισιόν για έξοδο προβατοτρόφων απ’το επάγγελμα” και … άλλα “φετ-ινά” δεινά, επισυνάπτουμε την απάντησή μας και δύο φωτογραφίες: ενός προβάτου και της φέτας, της πιο διάσημης ελληνίδας ΠΟΠ-σταρ» αναφέρει η σχετική ανάρτηση της Επιτροπής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε όσους εγκαταλείπουν τον τομέα των προβάτων – αντιθέτως πρόκειται για τομέα ο οποίος για την επιτροπή αποτελεί παράδειγμα όπου η συνεχής στήριξη είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίζεται θετική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμβολή στις αγροτικές περιοχές».

https://twitter.com/EEAthina/status/1083015697897267200

Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι αναληθής, τονίζει η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να προωθεί και να υπερασπίζεται από παντός είδους προσπάθεια απομίμησης και σφετερισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».

Σημειώνεται τέλος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο ίδιος ο Επίτροπος κύριος Φιλ Χόγκαν «έχουν διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες που βελτιώνουν το φετινό καθεστώς της φέτας σε σύγκριση με το προϋπάρχον και αυτό ισχύει σε κάθε αγορά στην οποία τέτοιες συμφωνίες έχουν συναφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: naftemporiki.gr