Εγένετο Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ και λοιπών προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος

Μετά από πολύχρονο αγώνα, ήρθε η δικαίωση. Χάρη, λοιπόν, στην επιμονή και στη δουλειά της ηγεσίας και των μελών του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), πλέον η χώρα αποκτά –όπως έπρεπε– «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ και λοιπών προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος».

Άμεση δημιουργία Διεπαγγελματικής Φέτας ζητά ο Εθνικός Κλαδικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδας
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ της Διεπαγγελματικής εξελέγη ο κ. Νίκος Λιόλιος, προβατοτρόφος, μέλος του ΣΕΚ και δήμαρχος Λοκρών Φθιώτιδας.

Μιλώντας με τον ίδιο σχετικά με τη συμφωνία για την ίδρυση της διεπαγγελματικής, μας ανέφερε: «η δημιουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ και λοιπών προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος αποτελούσε επιτακτική ανάγκη». Και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα μετά απ’ όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό και την προσπάθεια που κάνουν επιχειρηματίες σε διάφορες χώρες, προκειμένου να σφετεριστούν το εθνικό μας προϊόν, έρχεται η Διεπαγγελματική, για να δουλέψει προς την κατεύθυνση προστασίας του προϊόντος. Εκείνο που, τελικά, ερχόμαστε να προστατεύσουμε είναι η παραγωγή του αιγοπρόβειου γάλακτος, το οποίο αποτελεί την πηγή παρασκευής της φέτας και των υπόλοιπων τυροκομικών προϊόντων».

Από την πλευρά του, ο πρωτεργάτης της προσπάθειας, Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του ΣΕΚ, μας δήλωσε: «Μετά από επτά χρόνια διαβουλεύσεων, με πρωτοβουλία του ΣΕΚ, έγινε πραγματικότητα η ίδρυση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ και λοιπών προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος. Η Διεπαγγελματική είναι ανοιχτή σε όσους έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Είτε από την πλευρά των παραγωγών είτε από την πλευρά των μεταποιητών και των εμπόρων. Στόχοι είναι η προστασία των προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος και ιδιαίτερα της φέτας και η προώθησή τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μέλους του προσωρινού ΔΣ της Διεπαγγελματικής, κ. Παύλου Σατολιά, ο οποίος, εκτός από πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων, είναι και μέλος του ΣΕΚ. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μένει αυτό το εθνικό μας προϊόν απροστάτευτο. Λάβαμε, λοιπόν, αυτή την πρωτοβουλία και επιθυμούμε το επόμενο διάστημα να ενταχθούν σε αυτήν όλοι οι φορείς του κλάδου», σημείωσε ο κ. Σατολιάς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-