Εγκαίνια για τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών στον αγροτικό τομέα

Εγκαίνια για τον 1ο μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών στον αγροτικό τομέα

Ένα τριήμερο καινοτομίας ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 5/4 το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7/4.

Ο πρώτος μαραθώνιος ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα crowd hackathon #Agrifood πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου εγκαίνια στις εγκαταστάσεις του befinnovative Πειραιώς 74, με τον Γ.Γ. του ΥπΑΑΤ Νίκο Αντώνογλου να χαιρετίζει την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε «στηρίζουμε τις προσπάθειες μας στους νέους και έχουμε την αίσθηση ότι θα υπάρξουν πολύ αξιόλογες ιδέες. Προσβλέπουμε σε συνεργασία για να φτιάξουμε μελλοντικά ένα εργαστήριο καινοτομίας στο Υπουργείο». Επίσης η ομάδα του crowd policy που υποστηρίζει τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας παρουσίασε τεχνολογικά παραδείγματα δίνοντας ιδέες στους διαγωνιζόμενους. Επιπλέον τα στελέχη του ΥπΑΑΤ παρουσίασαν τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει το υπουργείο προς τους αγρότες ώστε να τους διευκολύνει στις συναλλαγές τους.

Εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Χατζόπουλος χαιρέτησε την αξιόλογη προσπάθεια ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών, ενώ ο κ. Λιναρδάκης από την εταιρεία ΙΒΜ παρουσίασε τον τρόπο εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain στον αγροτικό τομέα.