Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Εγκαίνια σήμερα Τετάρτη 26/7 για την Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

26/07/2023
2' διάβασμα
egkainia-simera-tetarti-26-7-gia-tin-pagkritia-agroktinotrofiki-ekthesi-arkalochoriou-297613

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα μεταβεί το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από  τους Υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση και από τους Γενικούς Γραμματείς Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Κώστα Μπαγινέτα και Γιώργο Στρατάκο.

Στις 18.00 οι κύριοι  Αυγενάκης και Κελέτσης θα συναντηθούν με  όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων Κρήτης στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Ο κ. Αυγενάκης θα τους ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για την έκβαση των ενεργειών του στο πρόσφατο Άτυπο Συμβούλιο Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στο Βίγκο της Ισπανίας, όπου έκανε καίριες παρεμβάσεις  για την επίλυση του προβλήματος  του λαγοκέφαλου και του λεοντόψαρου.

Στις 20.30 ο ΥπΑΑΤ θα εγκαινιάσει, παρουσία του του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνόλου των Τοπικών Φορέων της Κρήτης, την Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου με θέμα: «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον» και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τη στρατηγική του ΥπΑΑΤ  και το πλάνο των δράσεων για ανταγωνιστική, σύγχρονη ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος της Κρήτης.

Θα αναδείξει θέματα όπως:

  • Την άρδευση, η οποία  αποτελεί απόλυτη και καθοριστική προτεραιότητα, ενώ υλοποιούνται πολλά μικρά και μεγάλα δημόσια έργα σε εγγειοβελτιωτικές και αρδευτικές υποδομές.
  • Τις οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί στην Κρήτη, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Την ενίσχυση του ελαιοκομικού, του αμπελοοινικού τομέα και του κτηνοτροφικού τομέα , οποίοι έχουν  μια ξεχωριστή θέση στην κρητική διατροφή.
  • Τη βιολογική γεωργία,  τη μελισσοκομία και την αλιεία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το νησί της Κρήτης και η ενίσχυσή τους.
  • Την  ένταξη και πληρωμή  όλων των επιλαχόντων Νέων Γεωργών της τελευταίας προκήρυξης και την προώθηση επενδυτικών προτάσεων των Σχεδίων Βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
  • Τη σύγχρονη και διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών μας, τόσο των νέων όσο και των πιο έμπειρων, η οποία  είναι κρίσιμη για το αύριο του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.
  • Την αναβάθμιση των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, λειτουργικών και μη, του νησιού.
ΓΡΑΦΕΙ: