ΛΑΕ: «Είμαστε στο πλευρό των αγροτών που αγωνίζονται»

ΛΑΕ: «Είμαστε στο πλευρό των αγροτών, που αγωνίζονται»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε), τονίζοντας ότι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την ανατροπή των αντιαγροτικών, νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως οι μνημονιακοί νόμοι της κυβέρνησης, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη φορολογία αγροτικού εισοδήματος και τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, εξοντώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών. Τονίζεται ότι οι δασικοί χάρτες έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, καθώς κτήματα, που δηλώνονταν στον ΟΠΕΚΕΠΕ και καλλιεργούνταν επί χρόνια εμφανίζονται ως δασικά.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

«Επιβάλλεται  να σταματήσει  να  κωφεύει  η  κυβέρνηση   και ανακληθούν οι δασικοί χάρτες στο νομό  μας  και στους νομούς όπου έχουν αναρτηθεί και να ανασταλεί η ανάρτηση στους υπολοίπους ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν ουσιώδεις αλλαγές. Διαφορετικά οι δασικοί χάρτες αντί να αποτελέσουν εργαλείο υποδομής  και ανάπτυξης της χώρας θα δημιουργήσουν  ακόμη περισσότερα  προβλήματα  -στα ήδη συσσωρευμένα- στους αγρότες  και  τους κτηνοτρόφους αλλά και θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή και την οικονομία του νομού  μας», σημειώνουν εκπρόσωποι της ΛΑΕ και μεταξύ άλλων προτείνουν τα εξής:

*Κατάργηση των μνημονίων

*Άμεση παύση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και βαθειά διαγραφή του.

*Εθνικοποίηση τραπεζών και νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα.

*Εθνική αγροτική πολιτική και ανατροπή αντιαγροτικών επιλογών της νέας ΚΑΠ, που ουσιαστικά πετά έξω τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές