«Εισβολέας» από την Κίνα κατατρώει τις μουριές στην Αθήνα – Έχουν καταστραφεί 1.300 δέντρα (βίντεο)

Όποιος περπατά στο κέντρο της Αθήνας τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρήσει ξερά κλαδιά στις μουριές και ολότελα κατεστραμμένα δέντρα. Για το γενικευμένο αυτό φαινόμενο, το οποίο προκαλείται από έναν απειλητικό ξενιστή που τρώει τις μουριές, μίλησε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Τεντόμας, αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.

«Αυτό το σκαθάρι ήρθε το 2017 στην Κρήτη για πρώτη φορά, τo 2019 ήρθε στην Αττική. Έκτοτε έχουν επηρεαστεί περίπου 1.300 μουριές από τις συνολικά 25.000 που υπάρχουν στην πόλη. Αυτό το σκαθάρι έχει την ιδιότητα να καίει του κορμούς και να τους ξεραίνει, μαζί με τα κλαδιά» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Τεντόμας.

Οι οδηγίες που έχει το τμήμα Πρασίνου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο είναι να κόβονται και να καταστρέφονται τα προσβεβλημένα δέντρα, τα οποία αν παραμείνουν στο σημείο που βρίσκονται θα αποτελέσουν εστία μετάδοσης για τα γύρω φυτά.

«Δεν υπάρχει θεραπεία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θάβουμε το δέντρο στη χωματερή και στη συνέχεια να φυτεύουμε ένα νέο δέντρο» είπε ο κ. Τεντόμας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν ποια άλλα δέντρα και φυτά μπορεί να αποτελέσουν τους μελλοντικούς στόχους του επιθετικού αυτού σκαθαριού.

Πηγή: ertnews.gr