EIT-FOOD: Σεμινάριο καινοτομίας για τη σύνδεση startups με εταιρείες τροφίμων

Την υποστήριξη συνεργασιών, με στόχο την ανάπτυξη ενός καλύτερου συστήματος τροφίμων στην Ευρώπη, προωθεί το EIT-FOOD μέσω ενός εργαστηρίου καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε startups του αγροδιατροφικού τομέα που επιθυμούν να παρουσιάσουν την τεχνολογία τους σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων όσο και σε εταιρείες που επιθυμούν να βρουν νέες καινοτόμες λύσεις για τη βιομηχανία τροφίμων από νέους ανθρώπους.

Θα επιλεγούν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται με ορισμένα από τα πιο σχετικά θέματα σήμερα, όπως:

Κυκλικά Συστήματα Τροφίμων: Δίνεται προτεραιότητα στους αναγεννητικούς πόρους, στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων, στην αξιοποίηση των αποβλήτων ως πόρων και στην επανεξέταση των επιχειρηματικών μοντέλων.

Ψηφιακή ιχνηλασιμότητα: Χρήση της τεχνολογίας για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη βιομηχανία τροφίμων, για την παρακολούθηση των προϊόντων σε πραγματικό χρόνο, την αύξηση της διαφάνειας, τη βελτίωση της ασφάλειας, την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα των συστημάτων τροφίμων.

Εναλλακτικές πρωτεΐνες: Δίνεται προτεραιότητα στην ποιότητα του προϊόντος, στην αποδοτικότητα του κόστους και στην υιοθέτηση των προϊόντων από τους καταναλωτές.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο σεμινάριο καινοτομίας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του EIT-FOOD.