Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένα καταπληκτικό δώρο έφερε η νέα χρονιά για το Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Την έναρξη των μελετών για την ένωση του πανεπιστημίου, με τη γραμμή 3 του Μετρό.

Η ανακοίνωση έγινε από τον  Πρύτανη κ. Σπύρο Κίντζιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό,  κ. Νίκο Κουρέτα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το έργο, όπως τόνισε και ο κ. Κουρέτας, είναι εξαιρετικά καινοτόμο και μοναδικό στην Ελλάδα, έγινε δε εφικτό χάρη στις συντονισμένες και επίμονες ενέργειες των δύο Οργανισμών, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών. Όλοι οι παρευρισκόμενοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και τις προσπάθειες των Πρυτανικών Αρχών για το θέμα αυτό, με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 στον ισόγειο χώρο υποδοχής του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. 

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους, καλωσορίζοντας τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου La Rochelle της Γαλλίας, Καθηγητή κ. Jean-Marc Ogier και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας  Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Νικόλαο Κουρέτα, οι οποίοι απηύθυναν με τη σειρά τους ένα σύντομο χαιρετισμό.

Το Πανεπιστήμιο La Rochelle της Γαλλίας ηγείται της διαχείρισης του EU-CONEXUS ενός από τα 17 ευρωπαϊκά διακρατικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως ιδρυτικό μέλος του EU-Conexus, που έχει ως αντικείμενο την αειφόρο γαλάζια ανάπτυξη, συμμετέχει ενεργά στην πολυπόθητη πολιτισμική και πολιτική ένωση της ηπείρου μας. Στο 2ο αιώνα λειτουργίας του, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τιμώντας την ιστορία του, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Χάρη στη συνεχή και άοκνη προσπάθεια των μελών του έχει κατακτήσει σημαίνουσα θέση  στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον, προσφέροντας υψηλού επιπέδου σπουδές και διακριτό αποτύπωμα στην έρευνα. 

Τέλος ο Αλέξανδρος  Κότσαρης, υιός του συναδέρφου Ανδρέα Κότσαρη από το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας, κέρδισε το φλουρί και το δώρο το οποίο είναι ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας