Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την «Εξέλιξη»: «Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την «Εξέλιξη»: «Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα», το οποίο έχει επιμελώς σχεδιαστεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα στις 6 Μαρτίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει με κατανοητό και συνοπτικό τρόπο όλες τις γνώσεις και τεχνικές που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία και την προώθηση επώνυμων αγροτικών προϊόντων με στρατηγική, συνέπεια και γνώση των αναγκών και επιθυμιών των πελατών. Βασικός στόχος είναι να καταστήσει κατανοητά και αξιοποιήσιμα τα πλεονεκτήματα που έχουν τα επώνυμα προϊόντα έναντι των ανώνυμων (χύμα) στην αγροδιατροφική αγορά, το «χτίσιμο» της ταυτότητας ενός προϊόντος με στρατηγικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και την αγορά στην οποία απευθύνεται, καθώς και την επιχειρηματική εκμετάλλευση της ταυτότητας ενός προϊόντος σε συγκεκριμένες και κατάλληλες αγορές.

-Διαφήμιση-

Όπως σημειώνει η εισηγήτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Έφη Λαζαρίδου, «η δημιουργία μίας σωστά δομημένης και συνεπούς επωνυμίας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τον παραγωγό όσο και για τον καταναλωτή». Μεταξύ άλλων, η κα Λαζαρίδου επισημαίνει ότι «η επωνυμία μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και να καλλιεργήσει σχέσεις μαζί τους, όπως επίσης και να διευκολύνει διανομείς και λιανοπωλητές».

Το συνοπτικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει χρηστικές οδηγίες για τη δημιουργία ενός «επώνυμου προϊόντος», την αξιολόγηση της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται ο επαγγελματίας, αλλά και τον προσδιορισμό της ποιότητας των ανταγωνιστών του. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με τους παράγοντες που διαφοροποιούν και κάνουν ελκυστικά τα προϊόντα, το πώς θα χτίσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, καθώς και την εικόνα που θέλουν να έχουν οι καταναλωτές για τα προϊόντα τους. Τέλος, θα παρουσιαστούν βασικά κριτήρια επιλογής πελατών, αλλά και τρόποι με τους οποίους ο αγρότης μπορεί να εμπνεύσει την επιλογή και την προτίμηση στους καταναλωτές.

Αναλυτικά, το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Νέους αγρότες που θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή των προϊόντων τους, γνωρίζοντας τις δυνατότητες της αγοράς και τους πελάτες τους.
  • Υφιστάμενους αγρότες που θέλουν να αναπτύξουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν επώνυμα, προσβλέποντας σε μία καλύτερη θέση στην αγορά.
  • Μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτικών οργανώσεων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου και ώρες 10:00 – 16:00, στην Έδεσσα, με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται στα 100 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με το σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» στο τηλέφωνο 210 3739126, καθώς και στο www.excelixi.org, όπου μπορούν να δηλώσουν και συμμετοχή.

*Με στόχο τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και έχοντας κατά νου τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των αγροτών και τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» έχει σχεδιάσει μια σειρά μονοήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων διάρκειας έξι ωρών, τα οποία θα υλοποιηθούν εντός του 2017. Προσφάτως, μάλιστα, και συγκεκριμένα το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημαρχείο Γρεβενών το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις», με στόχο τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki