Έκρηξη Ξανθού: «Δεν τολμήσατε να βγάλετε ούτε μια εφαρμοστική απόφαση για την κλωστική κάνναβη!»

Έκρηξη Ξανθού: «Δεν τολμήσατε να βγάλετε ούτε μια εφαρμοστική απόφαση για την κλωστική κάνναβη!»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την έκρηξη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού προκάλεσαν τα σχόλια εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ενώ η ΝΔ δηλώνει πως είναι σαφέστατα υπέρ του νομοσχεδίου το καταψηφίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι από την πίσω πόρτα φέρνει την νομιμοποίηση της ευφορικής κάνναβης. Ο Ανδρέας Ξανθός επανέλαβε ότι γίνεται ένα πρώτο βήμα, τη στιγμή, που δεν υπήρχε νομικά τίποτα, ότι προηγήθηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας του υπουργείου Υγείας για την κάνναβη και ότι ως φάρμακο το θέλουν οι ασθενείς. Υποστήριξε ότι ο λόγος που είναι μειωμένο το μέγεθος του νομοσχεδίου, συνδέεται με το γεγονός ότι δεν είναι γνωστά τι είδους προβλήματα θα προκύψουν  κατά την εφαρμογή του, επομένως ζήτησε να υπάρξει ευελιξία.

Ο, συνήθως μειλίχιος Ρεθυμνιώτης υπουργός, Ανδρέας Ξανθός,  ύψωσε κατά πολύ τους τόνους. «Ακούσαμε πως πάμε να κάνουμε τη χώρα μια απέραντη χασισοφυτεία(…)Τι δεν ακούσαμε; Ό, τι θα βάλουμε την αστυνομία όλης της χώρας να φυλάει τις μονάδες» ότι είμαστε «τύπου Εσκομπάρ;». «Καλά δεν έχετε εμπιστοσύνη στον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), ότι θα ελέγξει σωστά και με αξιοπιστία αυτά τα φαρμακευτικά προϊόντα;». «Αφού θέλατε τόσο πολύ τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης τότε γιατί δεν την είχατε φέρει πριν από εμάς; Τόσα χρόνια δεν τολμήσατε να βγάλετε ούτε μια εφαρμοστική απόφαση για την κλωστική κάνναβη, που την είχατε νομοθετήσει».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

«Σακατεύετε τα μυαλά του κόσμου», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, κατακεραυνώνοντας τη ΝΔ, ότι λειτουργεί υπερσυντηρητικά. «Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη… Τα πουλάτε όλα. Σας είπαμε φέρτε ένα πλαίσιο, το πλαίσιο δεν το φέρατε», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Βλάσης. «Πραγματικά λυπάμαι για το κλίμα, για την υστερία», αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ. Συμφωνούμε όλοι πλην Λακεδαιμονίων», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και τόνισε ότι η χρήση της κάνναβης πρέπει να προχωρήσει , και ζήτησε να αφήσουμε τις υπερβολές γιατί είναι αίτημα των ασθενών.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress